Суббота , 20 Апрель 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Час припиняти епоху безпорадності влади й рятувати країну

Сьогодні потрібна системна робота парламенту, уряду та президента, аби почати виводити країну з пастки, в яку вона потрапила внаслідок непрофесійності та безпорадності влади.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на засіданні Погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій та груп.

Юлія Тимошенко закликала присутніх не заколисувати себе і казати людям правду.

«Дохідна частина бюджету продовжує валитися, на повну потужність включена система фінансових пірамід, яка витягує з країни гроші через облігації внутрішньої державної позики і через депозитні сертифікати у Національному банку. І ніхто про це й слова не говорить!» – обурилася Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» закликала прем’єр-міністра негайно доповісти про ситуацію в енергетиці.

«Зараз у нас енергетика повністю розбалансована, один за одним зупиняються блоки атомних електростанцій, закриваються шахти. Ще тиждень-два – і ми будемо мати віялові відключення електроенергії в країні. І до цього додається критична ситуація по заробітних платах енергетикам та шахтарям», – зауважила Юлія Тимошенко.

Голова партії наголосила, що уряд мусить якнайшвидше вирішити питання продовольчої безпеки в країні, оскільки криза та погодні умови серйозно вплинули на врожаї та роботу аграрного сектору.

«Цей рік неврожайний. Через посуху частина аграріїв навіть врожай не збиратиме. І при цьому жодного рішення уряду, яке б забезпечувало продовольчу безпеку держави. Ми внесли постанову про те, щоб негайно почати закладати зерно в резервний фонд, але ніхто навіть у цей бік не дивиться. Ми можемо опинитися на межі продовольчого розвалу країни», – застерегла лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко закликала до негайних спільних дій уряду, парламенту та президента.

«Зараз країна втратила керування, економіка валиться і якщо зараз хоч хто-небудь не втримає кермо, ми потім просто не зберемо навіть ті залишки, які в нас ще поки є. Безвідповідальність, непрофесіоналізм, профанація та фейки – країну щодня ведуть до руїни руйнації. Потрібно негайно збирати всі сили, уряд, президента та парламент і негайно виправляти ситуацію», – наголосила Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...