Вторник , 19 Март 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Під час кризи потрібно, насамперед, підтримати людей, і почати зі зниження тарифів на газ

Влада сьогодні мала б не відеоролики записувати з пропозиціями перетворити карантин на челендж, а конкретними діями полегшувати життя громадян і стимулювати розвиток економіки.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу ZIK.

Якщо держава не може надати прямої допомоги людям, зауважила лідер «Батьківщини», можна було хоча б відмовитися від необґрунтованих націнок і знизити тарифи на газ.

«Сьогодні ціна на нафту впала, як наслідок – знизилася ціна на газ. На світових біржах його вартість – 83 долари за тисячу кубометрів. Якщо влада не може з бюджету дати людям прямі гроші, то чому продовжують продавати газ по 200 доларів? Кожна родина заощадила б величезні кошти, якби було ухвалено рішення про те, щоб газ, який купується на європейських біржах, завозили та продавали людям без спекулятивної націнки», – наголосила Юлія Тимошенко.

За словами лідера партії, український бюджет недоотримує доходи, зокрема через провали на митниці. Але митним начальникам при цьому продовжують виписувати додаткові персональні виплати.

«Міністерство фінансів вирішило доплатити керівникам митниці 700% до окладу. Ще кілька тижнів карантину і людям не буде за що купити їжу для себе та дітей, а вони продовжують платити посадовцям по півмільйона, по мільйону гривень на місяць», – обурилася Юлія Тимошенко.

Саме корупція, переконана Голова «Батьківщини», сьогодні призводить до того, що країна не отримує 122 мільярди доларів на рік, а це значно більше, ніж може надати МВФ.

«Припиніть корупцію в податковій, на митниці, отримайте доходи бюджету, і вам не потрібно буде брати позику в МВФ. Реструктуризуйте борг, який сьогодні має країна, і дайте можливість підтримати людей, економіку та всі сфери життя країни», – закликала Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.