Вторник , 19 Март 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Жертвуючи продовольчою безпекою українців заради позичок, влада нагадує наркомана

Обмінюючи українські чорноземи на чергові запозичення, влада позбавляє українців можливості прогодувати свої родини, а країну – продовольчої незалежності.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «112. Україна».

«Коли нам знову і знову дають нові борги під продаж землі, під продаж стратегічної власності, в ці моменти наша влада нагадує наркомана, який вже сидить на «голці боргової залежності», і з дому виносить останнє для того, щоб ще і ще отримати дозу наркотику у вигляді додаткових запозичень», – обурилася Юлія Тимошенко.

На жаль, ні президент, ні уряд, зауважила лідер «Батьківщини», не думають, як забезпечити продовольством країну. Натомість вони дбають про те, щоб якнайшвидше розпочати розпродаж сільськогосподарської землі.

«Навіть залишків продовольчої безпеки ми позбудемося, якщо буде продана наша земля. Тоді ми як народ не будемо мати екологічно чистої продукції, яку сьогодні виробляє та невелика кількість фермерів. Ми не будемо мати прибутку з землі, не будемо мати мільйонів робочих місць в аграрному секторі на базі розвитку фермерства. По суті продажем землі влада позбавляє людей майбутнього», – застерегла Юлія Тимошенко.

Голова партії переконана, що сьогодні спільними зусиллями потрібно відновити належне функціонування Державного резерву, щоб убезпечити людей від продовольчої кризи.

«Президент та уряд мусили б побачити, що цього року погодні умови несприятливі. Ми стоїмо на межі посухи, в нас може не бути того врожаю, на який розраховуємо. Тому сьогодні потрібно мінімум 5 мільйонів тонн зерна закуповувати у державний резерв і закуповувати якраз у малих та середніх сільгоспвиробників. Зараз мусить бути сильна, професійна, злагоджена робота всіх гілок влади, адже саме це допоможе країні та людям пережити цей непростий період», – наголосила Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.