Вторник , 19 Март 2024
Политика

Не землею єдиною: депутати вже 33 рази намагалися скасувати прийняті закони

31 березня народні депутати прийняли в другому читанні та в цілому закон про ринок землі. Однак майже відразу після прийняття було зареєстровано Постанови про його скасування. Всього зареєстровано 13 різних Постанов про скасування закону, що є рекордом для ВР IX скликання.

Комітет виборців проаналізував, як часто за період роботи Ради народні депутати намагалися скасувати прийняті закони і наскільки їх дії були успішними.

За даними КВУ народні депутати намагалися скасувати результати голосування за 18 законів, зареєструвавши 33 Постанови ВР на їх скасування. Деякі закони вимагали скасувати відразу кілька політичних сил.

Так, крім закону про землю, депутати вимагали скасувати прийняття закону «Про повну загальну середню освіту», про зміни в діяльності суддівського самоврядування, щодо процедури імпічменту Президента, щодо об’єктів державної власності, які підлягають приватизації, так званий закон про касові апарати для ФОПів та ін.

При цьому жодного разу голосування за відповідні Постанови ВР не набрали 226 «за» і, як наслідок, не були прийняті.

Право депутатів на ініціювання скасування прийнятих рішень Ради передбачено ст. 48 Закону «Про Регламент Верховної Ради». Згідно з ч.3,6 ст. 48 у разі порушення процедури розгляду й голосування проекту закону народний депутат має право звернутися головуючого із цим питанням і зареєструвати відповідну Постанову ВР.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.