Понедельник , 18 Март 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Потрібні конкретні кроки, здатні підтримати та захистити українців, а не чергові декларації від влади

Так звана «програма діяльності уряду», яку затвердив Кабінет Міністрів, – це профанація, і вона не має нічого спільного з тим, що сьогодні відбувається в державі. Дії влади – прямо протилежні тому, що вона декларує.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «112. Україна».

Лідер партії зауважила, що зараз потрібні не декларації, а конкретні кроки, здатні підтримати та захистити українців. Натомість навіть сьогодні під час засідання Комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів представники «Слуги народу» цинічно відхилили усі соціальні законопроєкти, внесені депутатами інших фракцій.

«На засіданні комітету були запропоновані закони про зміну пенсійного забезпечення, законопроєкт щодо поновлення пільг ветеранам війни, ветеранам праці, дітям війни, жертвам репресій, законопроєкт щодо надання та підвищення виплат родинам на народження дитини. Але всі соціально спрямовані законопроєкти просто відхилили. Влада відмовляється навіть включати ці документи до порядку денного. Натомість представники монобільшості ухвалюють законопроєкти, які спрямовані проти людей», – обурилася Юлія Тимошенко.

Голова «Батьківщини» зауважила, що влада мусила б замість пустих обіцянок та фіктивних планів в непростий для країни час скористатися аналогічним досвідом допомоги людям, який здійснювався у 2008-2009 роках, під час світової фінансово-економічної кризи та епідемії грипу H1N1.

«Я була прем’єр-міністром у час, коли розгорталася світова фінансово-економічна криза, коли була епідемія грипу, але мені вдалося ввести коефіцієнт 1,35% за один рік нарахування пенсій людям. А вони до 1% зняли. Якщо сьогодні так тяжко людям під час світових викликів, під час пандемії – поновіть хоча б ті пільги, які наш уряд виплачував у 2008-2009 роках», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» переконана – сьогодні країні потрібен абсолютно інший шлях, який повинен базуватися, передусім, на інтересах людей, а не на задоволенні апетитів зовнішніх замовників.

«Я хотіла б, аби сьогодні все було інакше: по-перше, потрібно видалити будь-яке зовнішнє управління із внутрішнього життя країни. Ми мусимо взяти під свій український контроль український уряд, Нацбанк, державні корпорації, у жодному разі не віддати землю, яка є основою нашої заможності та процвітання, у жодному разі не залишити медичну реформу, а ввести страхову медицину. І не треба вигадувати чергові корумповані «українські велосипеди» – потрібна політика в інтересах людей», – резюмувала Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.