Четверг , 25 Апрель 2024
Политика

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» розпочинає підготовку всеукраїнського референдуму щодо розпродажу землі

Розгляд земельного закону в парламенті є символом того, що в країні не змінився ні курс, ні напрямок, ні стратегія розвитку. Партія «Батьківщина» розпочинає підготовку до всеукраїнського референдуму, аби захистити українських людей від втрати вітчизняного багатства – землі.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час брифінгу у Верховній Раді.

«Якщо новий уряд дійсно прагне позитивних змін в країні, то перше, що він мусив би зробити, – зупинити розгляд закону про розпродаж сільськогосподарської землі й розпочати принципово інший підхід до формування аграрного сектору. Втім, економічного блоку в уряді немає, аграрного блоку немає, але закон про розпродаж сільськогосподарської землі продовжують розглядати», – обурилася лідер партії.

Юлія Тимошенко заявила, що враховуючи бездіяльність нового уряду щодо земельного питання, «Батьківщина» починає підготовку до референдуму, аби дати людям можливість висловити свою думку щодо розпродажу української землі.

«Завтра ми проведемо всеукраїнську селекторну нараду та почнемо готуватися до проведення референдуму за законом 1991 року, щоб українці змогли вирішити долю української землі. Ми запрошуємо всі опозиційні партії, аграрні асоціації, рухи, профспілки, фермерів для того, щоб об’єднати зусилля та розпочати процес проведення референдуму. Терміни залежатимуть від того, наскільки швидко будуть діяти місцеві ради й наскільки швидко діятиме вся українська команда: громадяни України, партії, профспілки, асоціації. Ми не відступимо!» – наголосила Голова партії.

Лише референдум, переконана Юлія Тимошенко, може сьогодні зупинити антинародний намір президента та його команди позбавити людей їхньої землі.

«Ми щотижня будемо звітувати про те, які рішення приймає кожна місцева рада, кожна громада, формувати ініціативні групи й ми будемо рухатися по закону вперед й інформуватимемо суспільство. Сьогодні немає іншого шансу, окрім референдуму, захистити Україну від президента. Тому ми будемо діяти!» – резюмувала Голова партії.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".