Пятница , 26 Апрель 2024
Политика

Закон про дезінформацію може виконувати функцію залякування – ОБСЄ

В ОБСЄ жорстко розкритикували український законопроект про медіа дезінформацію. Юристи організації провели аналіз документа і рекомендують владі переглянути низку норм закону.

«Необхідно, щоб цей законопроект був приведений у відповідність з міжнародними стандартами, зобов’язаннями ОБСЄ та кращими практиками в галузі свободи вираження думок і свободи інформації, щоб уникнути будь-якого негативного впливу на свободу ЗМІ у країні. Я закликаю владу прийняти ці рекомендації перед прийняттям закону, щоб полегшити регулювання свободи ЗМІ в Україні»

– Арлем Дезір Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір наполягає, що закон може виконувати функцію залякування українських ЗМІ. Занепокоєння викликає і блокування інтернет-ресурсів, в організації радять застосовувати лише часткове блокування контенту, а не усього ресурсу.

ОБСЄ також вважає, що процедура підбору кадрів і звільнення у Нацраді з телерадіомовлення може загрожувати незалежності органу. Ще один аспект – штрафи для ЗМІ.

«Правовий аналіз також викликає стурбованість з приводу можливості накладення штрафу на певні засоби масової інформації шляхом заборони їх поширення. Введення загальної заборони, що зачіпає весь зміст конкретного засобу масової інформації, протягом невизначеного періоду і заснованого на дуже широко сформульованому обгрунтуванні, являє собою надмірну і непропорційну міру в світлі фундаментального права на свободу вираження поглядів», – наполягають в ОБСЄ.

ua.news

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".