Четверг , 28 Март 2024
Политика

Петра Ющенка позбавили докторського ступеня за плагіат у дисертації

Брат третього президента України Віктора Ющенка, депутат Верховної Ради трьох скликань Петро Ющенко позбавлений ступеня доктора наук за плагіат у дисертації. Відповідне рішення було винесено Атестаційною колегією Міністерства освіти і науки України на засіданні в середу, 26 лютого, повідомляє пресслужба МОН.

Колегія скасувала рішення Вченої ради Д 29.053.02 про присудження Ющенку Петру Андрійовичу ступеня доктора історичних наук за спеціальністю 07.00.01 “Історія України”.

Рішення свідчить, що дослідження Ющенка-старшого на тему “Київоруська спадщина в історичній пам’яті українського суспільства (XII – початок XXI ст.)” “не відповідає вимогам, що висуваються до дисертацій, не містить авторських наукових положень і науково обґрунтованого результату в галузі історичної науки, що вирішує важливу наукову або науково-прикладну проблему, містить текстові запозичення і некоректні посилання”.

Петро Ющенко захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора історичних наук у вченій раді Національного педагогічного університету імені Драгоманова 12 вересня 2019 року.

Група українських істориків і археологів написали листа до Міністерства освіти і науки з вимогою скасувати присвоєння Ющенку докторського ступеня. Укладачі звернення вказали на суттєві порушення наукової доброчесності здобувача, зокрема, на масштабний плагіат. Підписи під листом поставили 23 дослідники.

dt.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.