Четверг , 28 Март 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Внутрішні ресурси – основа для відродження вітчизняної економіки

Кардинальна зміна нищівної політики Національного банку та податкової системи України стануть вагомими чинниками для росту та зміцнення вітчизняної економіки.

Про це в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

«Президентові потрібно зробити питанням номер один зміну всього керівництва Національного банку, яке п’ять років руйнувало економіку країни. Потрібно було провести повний аудит, подивитися, що вони там робили, змінити всю політику Нацбанку. Потрібно давати нашим підприємцям, промисловцям такі кредити, як дають в усіх країнах світу, – це 2-3% річних, це довгострокові кредити, це кредити не під заставу, а під спеціальні страхові програми. Потрібно запустити економку, давши внутрішні фінансові інвестиції нашому економічному сектору. Це перший крок, який мусив зробити президент», – зазначила лідер «Батьківщини».

Другим кроком, наголосила Юлія Тимошенко, має стати зміна податкової системи, яка буде поштовхом для зміцнення економіки та внутрішнього товаровиробництва.

«Вся податкова система повністю детінізувала нашу економіку. Другим кроком, який мав би зробити президент, – запровадити принципово іншу податкову систему і робити все для того, щоб наші вітчизняні виробники стали сильними. Не можна віддати економіку та країну в управління глобальним аферистам, а нашу економіку залишити без грошей!» – зауважила Голова партії.

Головною стратегією держави, переконана Юлія Тимошенко, повинен бути розвиток вітчизняних ресурсів, які сприятимуть розвитку економіки та працюватимуть на благо людей, а не на догоду зовнішнім замовникам.

«Нашу економіку сьогодні по суті закривають і підміняють зовсім іншими ресурсами й силами, які йдуть ззовні. Тому стратегію потрібно змінювати й робити це негайно. Немає альтернативи розвитку національної економіки. Ми мусимо самі стати сильними, а не віддати комусь управляти країною та користуватися нашими ресурсами», – резюмувала Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.