Пятница , 19 Апрель 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Долю української землі може визначати лише сам народ – ми наполягатимемо на референдумі

«Батьківщина» всіма доступними методами протистоятиме плану влади розпродати іноземним банкам і корпораціям українські чорноземи.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «НАШ».

«Ми навіть не допускаємо думки про те, що земельний закон буде прийнятий. Адже мова йде не про пересічний документ, а про 72% території України. Цей закон не можна дозволити прийняти, і «Батьківщина» буде боротися всіма доступними методами, які в нас є», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» зауважила, що заяви президента про те, що земля не буде продаватися іноземцям, неправдиві. Адже в правках «слуг народу» вказано, що землею можуть володіти іноземні банки та кредитні установи. Намагаючись догодити міжнародним аферистам, переконана Юлія Тимошенко, влада приведе українських фермерів та сільгоспвиробників до банкрутства.

«Щойно вони цей закон приймуть, селяни зможуть іти в іноземні банки, які представлені в Україні, й закладати свою землю, брати кредити, в тому числі й у валюті, під дуже високі відсотки. Тепер згадаймо, що з нами зробили у 2014 та 2015 роках, коли в три рази опустили курс гривні, й згадаймо весь середній клас, який брав кредити під заставу своїх машин, квартир, бізнесу. Тоді практично всі, хто мав у заставі майно, стали банкрутами», – застерегла Юлія Тимошенко.

Голова партії наголосила, що пропрезидентська монобільшість, працюючи на догоду іноземним аферистам, намагається пустити з молотка не тільки сільськогосподарські території, а й особливо цінні землі, до яких відносяться ліси, водойми природні та історичні заповідники.

«Якщо вони навіть до лісів дійдуть, то наші люди не зможуть по гриби чи по ягоди піти. Там буде стояти охорона, і дітей з батьками не пропускатимуть прогулятися», – обурилася Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» наголосила, що президент мусить дотриматися своєї обіцянки й дати людям право на референдумі вирішити долю української землі.

«Президент у своїй програмі написав, що всі важливі питання повинні вирішуватися через всеукраїнський референдум. Тому спочатку референдум, а потім будуть депутати приймати земельні закони», – резюмувала Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...