Четверг , 18 Апрель 2024
Политика

Джуліані міг допомогти Кличку зберегти посаду

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані в ході зустрічі з помічником президента України Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком міг просити його зберегти на посаді голови КМДА  Віталія Кличка, пише американська газета The New York Times.

Видання пише, що звільнення Кличка “відповідало б передвиборчій обіцянці Зеленського боротися з укоріненими в Україні інтересами і дозволило б йому замінити політичного противника лоялістів на одному з найважливіших постів країни. Але незважаючи на те, що кабінет Зеленського схвалив зміщення Кличка, він залишається там сьогодні, змушуючи своїх супротивників у тіньовому і прибутковому світі української муніципальної політики шукати відповіді на запитання, чи міг особистий адвокат Трампа схилити чашу терезів на його користь”.

В інтерв’ю The New York Times Джуліані визнав, що обговорював пост Кличка на зустрічі з Єрмаком в Мадриді 2 серпня 2019 року. “Я сказав: “Я не знаю, я не в темі, але він, схоже, один із хороших хлопців”, – сказав Джуліані, коли пригадував розмову.

При цьому адвокат Трампа додав, що це він “висловив свою думку, а не уряду, і грунтуючись на наших особистих відносинах” з Кличком.

Єрмак також визнав, що в ході зустрічі з Джуліані вони обговорювали долю Кличка. “Джуліані запитав, яке у мене думка про мера Віталія Кличка”, – заявив він у коментарі The Times, уточнивши, що адвокат Трампа підкреслив в ході бесіди, що це питання “має розглядатися як спробу вплинути на нього”.

За словами Єрмака, він сказав Джуліані, що він давно знає Кличка і що той користується підтримкою киян. “Це був кінець нашої розмови про Кличка”, – сказав помічник президента.

“З огляду на складний і непрозорий характер української політики, незрозуміло, чи було втручання Джуліані вирішальною силою, що дозволяє меру зберегти свою посаду. Але зрозуміло, що він намагався”, – резюмується в статті.

interfax.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...