Четверг , 28 Март 2024
Политика

«Батьківщина» зареєструвала законопроєкт, що обмежує зарплати чиновників

Юлія Тимошенко та депутати партії «Батьківщина» зареєстрували у Верховній Раді проєкт Закону України № 2798 «Про внесення змін до Закону України «Про оплату праці» щодо обмеження максимального розміру заробітної плати керівників і працівників підприємств державного сектору економіки, державних службовців і працівників установ та організацій, що фінансуються чи дотуються з бюджету».

Документом пропонується встановити обмеження максимального розміру виплат можновладців та членів наглядових рад державних підприємств на рівні десяти мінімальних заробітних плат, тобто сума не може перевищувати 47 230 гривень.

В пояснювальній записці до документа зазначено, що в Україні склалася абсурдна ситуація з оплатою праці та грошовими винагородами чиновникам. Почасти вони значно більші, ніж отримують керівники аналогічних підприємств і державних органів у країнах-членах Європейського Союзу. Співвідношення між максимальною і мінімальною заробітною платою в одній організації може сягати понад 400 разів.

Ухвалення законопроєкту № 2798 сприятиме зменшенню несправедливих розривів між доходами чиновників і керівників державних підприємств та простими працівниками, а також зменшить видатки бюджету.

Нагадаємо, 22 січня на пресконференції у Києві Юлія Тимошенко заявила, що «Батьківщина» розробила та наполягатиме на ухваленні закону, який передбачає обмеження виплат чиновників десятьма мінімальними зарплатами. Також партія вимагатиме створення ТСК, яка проведе аудит діяльності державних корпорацій за останні шість років та з’ясує, хто наживається на державних фінансових потоках.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.