Пятница , 26 Апрель 2024
Политика

Експерт прокоментував рекомендацію спецслужб Великої Британії щодо визнання тризуба екстремістським символом

Ситуація щодо тату тризуба, який рекомендується визнати як екстремістський символ спецслужбами Великої Британії, мені нагадує ситуацію з появою на українських сайтах карти України без Криму.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив заступник директора Українського інституту дослідження екстремизму Богдан Петренко.

Фактично дві складових:
1. Відсутність критичного мислення у виконавця (це не тупість, це відсутність елементарних знань з інших сфер, крім тієї в якій працюєш). Не було жодного випадку екстремістської атаки у Великій Британії, в якій брали б участь «українські націонал екстремісти». Тому, інформація про тризуб – це інформація від інших спецслужб (давайте ще будемо вгадувати від яких), яку тупо включили в «розсилку». Британські – почали її використовувати без критичного осмислення.
2. Засилля антиукраїнського контенту – як графічного, так і інформаційного (тобто, зацікавлення російською стороною в формуванні негативного іміджу для України помноженого на відсутність проукраїнського контенту).
Позитивом у цій ситуації стала швидка реакція нашого посольства. За великим рахунком саме реакція, а не подія стала для багатьох наших ЗМІ ньюсмейкером цієї новини. Починаєш усвідомлювати, що деякі наші посольства дійсно працюють. Особливо на фоні реакції іранського на збитий український літак.
Щодо реакції нашої. Є два типи реагувати (точніше три, але відсутність реакції не будемо рахувати). Перша – негативна. І не варто поки що рвати британський прапор. Застосовувати дзеркальні дії до реакції з боку Великої Британії не доцільно, особливо з огляду на те, що а) ВБ наш союзник; б) конфлікт між нашими країна буде вигідний виключно Росії – країні з якою у конфлікт і в Україні, в Британії.
А от щодо позитивної реакції, то вона важлива. Хоча б у формі флешмобів, організованих не лише в Україні, але й Британії.

 

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".