Четверг , 28 Март 2024
Политика

«Батьківщина» вимагає термінової наради лідерів фракцій щодо фальсифікацій під час розгляду земельного закону

Фракція «Батьківщина» вимагає негайно скликати консультації лідерів парламентських фракцій і керівництва парламенту, щоб з’ясувати причини порушення аграрним комітетом Меморандуму щодо процедури розгляду закону про розпродаж землі №2178-10.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп.

«Напередодні свят представники всіх фракцій підписали Меморандум, де чітко передбачено розгляд доленосного для країни законопроєкту про розпродаж землі за спеціальною процедурою. Я хочу зараз отримати відповідь, як так сталось, хто зламав рішення всіх фракцій Верховної Ради України та пустив у незаконне русло процес розгляду на комітеті закону про продаж сільськогосподарської землі, хто відкриває в Україні дорогу до нашого самознищення?» – наголосила Юлія Тимошенко.

Голова партії нагадала, що прописані президентською монобільшістю в законі норми призведуть до корупційного обігу українських земель та їх необмеженої скупки іноземцями.

«Законопроєкт говорить про те, що землю можна продавати в абсолютно нествореній системі аграрних відносин в Україні. Цю землю можна продавати іноземним банкам і кредитним установам без обмеження кількості. Крім того, встановлено обмеження кількості землі в одні руки для всіх – 10 тисяч гектарів. У світовій практиці такого немає!» – зазначила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко поклала відповідальність за протягування всупереч інтересам людей закону про розпродаж землі на президента, в руках якого сьогодні зосереджена вся влада в країні.

«Знаючи, що понад 70% українців категорично проти відкриття ринку землі, президент не проводить референдум, а продовжує виконувати вказівки, які надходять ззовні», – зазначила Голова партії «Батьківщина».

ba.org.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.