Пятница , 19 Апрель 2024
Политика

Аграрний комітет ВР скоює злочин, фальсифікуючи закон та нехтуючи процедурою – «Батьківщина» готує заяву в ДБР

Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики порушує регламент і Конституцію.

Депутати фракції «Слуга народу» всупереч законам і інтересам людей намагаються будь-що протягнути антинародні рішення про продаж української землі ще до Нового року. «Батьківщина» подасть до Державного бюро розслідувань заяву про злочин, щоб заблокувати реалізацію президентського плану.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу NewsOne.

«Ми звернемося в Державне бюро розслідувань, аби довести злочинний намір монобільшості. Ми будемо вимагати не просто порушення кримінальної справи, а припис про призупинення цих антизаконних дій у парламенті. Ми вимагатимемо винести попереджувальні заходи про зупинення розгляду в аграрному комітеті незаконних документів, які ніхто не бачив і ніхто не вивчав. Протягування антинародних рішень треба зупинити!» – наголосила Юлія Тимошенко.

За словами політика, тисячі людей, які під стінами Верховної Ради захищали землю, повірили владі, що скандальне питання до Нового року розглядатися не буде. Натомість більшість в аграрному комітеті за дорученням президента винесла абсолютно новий закон, де зазначено, що право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення може набуватися банками та кредитними установами, в тому числі й іноземними.

«Вони просто цим законом сказали, що віддають нашу землю в жорстку спекуляцію, і що вони практично будуть запускати сюди    іноземні банки  та скуповувати нашу землю», – застерегла Голова «Батьківщини».

Юлія Тимошенко зазначила, що «слуги народу» порушили регламент та без відома інших депутатів із понад чотирьох тисяч правок залишили для розгляду всього дві з половиною, попередньо позначивши, за які можна голосувати, а за які – ні.

«Якщо ганебний задум «слуг народу» пройде, то суверенної незалежної України вже не буде. З країни хочуть зробити «бананову» республіку, а ми будемо тут не просто найманими працівниками, нас звідси будуть ще й виживати. Це стратегія, яка спрямована проти людей, з цим потрібно негайно боротися!» – наголосила Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...