Пятница , 29 Март 2024
Политика

Комітет з питань антикорупційної політики ініціює перевірку наявності конфлікту інтересів у діяльності голови аграрного комітету

Народні депутати парламентського комітету з питань антикорупційної політики вирішили звернутися до НАЗК, щоб перевірити наявність конфлікту інтересів голови аграрного комітету Миколи Сольського під час здійснення своїх повноважень.

Під час сьогоднішнього засідання комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики одноголосно підтримав ініціативу депутата від «Батьківщини» Володимира Кабаченка направити звернення до Національного агентства з питань запобігання корупції з метою проведення перевірки щодо наявності або відсутності у народного депутата України, голови Комітету з питань аграрної та земельної політики Миколи Сольського конфлікту інтересів під час здійснення ним наданих повноважень.

«З відкритих джерел нам відомо, що за останні три місяці пан Сольський отримав дохід 4,9 мільйона дивідендів від підприємств, що пов’язані з аграрним бізнесом. Це викликає певні запитання, тож сподіваюсь, що НАЗК здійснить ретельну перевірку», – повідомив Володимир Кабаченко.

Нагадаємо, про наявність корупційних мотивів, зокрема конфлікту інтересів, у діяльності голови аграрного комітету Миколи Сольського наголошувала Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

«Голова комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики має конфлікт інтересів, виконує вказівки аграрних монополістів, нехтує законами України та регламентом. Наша команда буде ініціювати перевірку його діяльності, щоб встановити факти лобізму в антинародному законопроєкті про розпродаж сільськогосподарської землі», – повідомляла під час виступу у Верховній Раді Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...