Пятница , 29 Март 2024
Политика

Григорій Немиря зустрівся з Президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ

У вівторок, 17 грудня, заступник Голови партії «Батьківщина», перший заступник голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики, заступник голови Постійної делегації ВРУ у ПА ОБСЄ Григорій Немиря провів зустріч з делегацією Парламентської Асамблеї ОБСЄ на чолі з Президентом ПА ОБСЄ Георгієм Церетелі.

Йшлося про співробітництво між Україною та ОБСЄ і ситуацію, яка склалася через агресію Росії на сході нашої держави й анексію Криму. В цьому контексті йшлося про саміт лідерів Франції, Німеччини, України та Росії у Нормандському форматі, який відбувся 9 грудня Парижі.

Георгій Церетелі наголосив, що ОБСЄ поважає незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та запевнив, що ОБСЄ підтримує зусилля зі встановлення миру в Україні.

Григорій Немиря подякував ОБСЄ за допомогу Україні та закликав до активізації зусиль задля якнайшвидшого вирішення міжнародного збройного конфлікту на Донбасі. Він висловив занепокоєння стосовно того, що вперше в історії роботи Нормандського формату на рівні президента України легітимізовано «формулу Штайнмаєра», яка буде інкорпорована в українське законодавство.

Окремо сторони обговорили захист прав і свобод внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які перебувають на окупованій частині території Донбасу.

«В Україні зараз понад 1,5 мільйони вимушених переселенців. Це люди, які мусили покинути свої домівки через загрозу їхньому життю та життю членів їхніх родин. Вони не поїхали з нашої держави. Наш обов’язок захистити їхні права і свободи», – сказав Григорій Немиря.

Захід відбувся в рамках зустрічі Президента ПА ОБСЄ з Постійною делегацією ВРУ у ПА ОБСЄ.

 

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...