Пятница , 29 Март 2024
Политика

Михайло Волинець: Відсутність законодавчо закріпленого поняття насильства у сфері праці зв’язує руки юристам

З нагоди Міжнародного дня прав людини, до всесвітньої акції «16 днів проти гендерно обумовленого насильства» в Києві відбулася пресконференція, в рамках якої була представлена нова Конвенція Міжнародної організації праці №190 щодо викорінення насильства та домагань у сфері праці та супровідна Рекомендація №206.

«На фінішній прямій 2019-го можна констатувати, що гарантовані Конституцією права на належні, безпечні та здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом, досі мають декларативний характер. Рівень порушень трудових прав в Україні є одним із найвищих в Європі, тому ратифікація профільних європейських документів зараз є вкрай актуальною та необхідною. Нові міжнародні стандарти допоможуть захистити працівників та працівниць», – на цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Волинець.

За словами політика, проблема насильства різних форм та домагання у сфері праці залишаються актуальними як для України, так і всього світу. До членських організацій Конфедерації Вільних профспілок України звертаються працівники та працівниці зі скаргами про систематичне цькування, психологічний та економічний тиск.

«Саме тому представники профспілкових організацій продовжуватимуть боротьбу з фізичним і психологічним насильством на робочих місцях, а також підтримуватимуть ратифікацію Україною Конвенції МОП №190 та супровідної Рекомендації №206», – резюмував Михайло Волинець.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...