Пятница , 29 Март 2024
Политика

Олег Постернак: Приборкати засоби масової інформації хотіли ледь не в кожній Адміністрації президента

Кандидат історичних наук, політтехнолог, керівник «Центру політичної розвідки» Олег Постернак прокоментував «ВВ» ініціативи влади посилити регулювання у сфері ЗМІ:

«Наміри приборкати ЗМІ, здається, виникали ледь не в кожній Адміністрації президента (нині в Офісі). Їх обговорювали експерти та самі журналісти, але все закінчувалось безрезультатно для влади.

Я думаю, що нинішній указ глави держави це така собі страшилка. Між Офісом президента Володимира Зеленського та журналістською спільнотою наявний затяжний конфлікт.

До речі наш президент чинить так, як і його американський колега Дональд Трамп, який також перманентно конфліктує з медійниками. Зокрема, з найбільшими провідними телеканалами. Президент США звинувачує журналістів у маніпуляціях.

Та повернімося до наших справ… Таке напруження може дорого коштувати депутатській команді «Слуги народу». Тому і була зроблена спроба показати зуби журналістам та власникам ЗМІ, анонсуючи посилення регулювання медіасферою.

Насправді говорили про багато дурних та шкідливих ініціатив. І мова йде не тільки про стандарти новин, а ще й про створення Медійного кодексу та інше… Ці ідеї народжуються в головах деяких депутатів, які мають бажання покарати журналістів. Натомість в будь-якому випадку команда президента отримає відповідну реакцію від медійників, окрім того – удар по рейтингу.

До речі, цікаво, що міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вже зробив хід назад, говорячи про те, що жодних стандартів розробляти не будуть. А насправді мені цікаво інше: як таке формулювання взагалі пропустили в указі ті спеціалісти, які його готували? Усі прекрасно розуміли, який шквал гніву та критики це викличе. Але ж на це пішли… Можливо, вони свідомо зробили таку провокацію, щоб протестувати реакцію. А може, було бажання підставити самого Зеленського. Не виключаю і цього.

Із вірогідністю 60-70% вважаю, що ця страшилка так і залишиться страшилкою. Сподіваюсь, що міжнародний тиск виявиться вирішальним, як завжди. До того ж ухвалити такий законопроект означає накликати на себе ненависть усіх ЗМІ країни. Не думаю, що владі хотілося б отримати такий шалений вал критики. Це неправильний та необачний крок, до того ж серйозний репутаційний виклик».

“Вечірні Вісті”

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...