Пятница , 19 Апрель 2024
Политика

Юлія Тимошенко закликає парламент створити спеціальну робочу групу з доопрацювання бюджету-2020

Фракція «Батьківщина» голосуватиме проти проєкту державного бюджету на наступний рік, який продовжує епоху бідності, корупції та розвалу української економіки, та закликає створити робочу групу для доопрацювання державного кошторису.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час брифінгу за підсумками Погоджувальної ради голів депутатських фракцій, комітетів і груп.

«Ми всі чекали нового бюджету, його нову структуру, правильні видатки, правильно побудовані доходи, деофшоризацію країни, детінізацію всіх сфер життя української економіки та шляхом цього зростання доходів. І, безумовно, сподівались на збільшення пенсій та справедливе підвищення заробітних плат всім, хто працює в бюджетній сфері, – медикам, освітянам. Ми очікували зниження тарифів і, власне, бюджет, спрямований на економічний розвиток нашої держави в усіх напрямках», – наголосила політик.

Юлія Тимошенко зауважила, що проєкт бюджету-2020 ідентичний бюджету уряду Порошенка, та нагадала, що команда «Батьківщини» пропонувала прем’єр-міністру та свою допомогу у доопрацюванні кошторису.

«Ми запропонували бачення того, як цей бюджет зробити якісно іншим: ми дали їм не просто знання і поради, ми прописали дохідну та видаткову частини, прописали справжній бюджет країни, але до нас не дослухалися. Тому наша команда буде голосувати проти такого кошторису. Нам не треба продовження епохи бідності та корупції», – зазначила Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» закликала уряд, фракції та комітети парламенту невідкладно створити спеціальну робочу групу з доопрацювання проєкту держбюджету-2020.

«Краще трохи відкласти ухвалення бюджету, але всіма силами, всією інтелектуальною потужністю нової української влади зробити цей кошторис правильним. Шанс змінити бюджет ще є!» – підсумувала Юлія Тимошенко.

 

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...