Четверг , 28 Март 2024
Политика

Представники «Батьківщини» пройшли міжнародне навчання у Будапешті

Представники «Батьківщини» взяли часть у першому етапі міжнародної навчальної програми How Europe Works, яку проводив Інститут Роберта Шумана з 29 жовтня по 1 листопада у Будапешті (Угорщина).

У навчанні взяли участь представники політичних партій-членів та партнерів Європейської Народної Партії (EPP) з Грузії, Вірменії, Молдови, Білорусі та України.

Партію «Батьківщина» на цьому заході представили заступник голови Київської міської парторганізації Олексій Захарченко та представники Київського й Харківського осередків Олег Борис і Таїсія Сазонова.

«Таке навчання дуже корисне для отримання нових практичних знань, європейських форматів та методологій роботи партій. Європейський вибір України був закріплений у Конституції України й іншого шляху в нас не може бути. Тому сьогодні дуже важливо зрозуміти, як працюють інституції ЄС і яке місце може зайняти в них Україна. Водночас, це чудова платформа для донесення українських меседжів до європейських політиків», – наголосив Олексій Захарченко.

 

Протягом навчальної програми учасники слухали лекції про роботу європейських інституцій від провідних політичних експертів, дипломатів, політологів та політичних консультантів, мали зустрічі в державних установах Угорщини, а також виконували  практичні завдання. Варто зазначити, що важливим аспектом навчання стало налагодження прямої комунікації з представниками партнерських партій країн «Східного партнерства».

«Це були насичені дні стажування та вивчення роботи Європейських структур. Однозначно, що для країн «Східного партнерства» такі обміни є надзвичайно важливими – це своєрідний місток між Європою і потенційними її членами. Але найважливішим аспектом я вважаю те, що молоді політики з різних країн об’єднуються, діляться досвідом і набувають нових практичних навичок. Ми – майбутнє Європи й тільки від нас залежить, якою вона буде!» – додав Олег Борис.

Другий етап програми відбудеться на початку грудня в Брюсселі (Бельгія). Учасники матимуть змогу відвідати Європейський парламент, Європейську комісію, Європейську раду, Офіс НАТО у Європі та інші інституції.

 

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...