Четверг , 28 Март 2024
Политика

ЦВК започатковує відеотрансляцію своїх засідань

Завтра, 5 листопада, Центральна виборча комісія започатковує відеотрансляцію своїх засідань.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Центрвиборчкома в “Фейсбуці“. 

Спостерігати за перебігом засідань, трансляція яких здійснюватиметься поки що у тестовому режимі, можна буде на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.
З метою подальшого вдосконалення онлайн-трансляцій Комісія чекає від користувачів вебсайту конструктивних пропозицій та рекомендацій, які можна надсилати на електронну адресу: post@cvk.gov.ua.
Цей процес став можливим завдяки плідній співпраці Комісії з Координатором проектів ОБСЄ в Україні. Так, в грудні 2018 року представники ЦВК взяли участь у круглому столі на тему: “Комунікація у виборчому процесі та прозорість адміністрування виборів”, організованому Координатором. Під час цього заходу за участі представників громадянського суспільства обговорювалися питання щодо покращення інформування виборців, підвищення довіри до виборів та шляхів підвищення прозорості адміністрування виборів в Україні. Зокрема, йшлося й про організацію онлайн-трансляцій засідань ЦВК.
Відтак, у рамках проекту “Посилення кібербезпеки і прозорості виборчих процесів в Україні” у 2018 та першому півріччі 2019 років Координатором було проведено тендер та здійснено закупівлю конференц-системи для залів засідань Комісії, а також забезпечено її встановлення. Вона, окрім іншого, дає змогу вести і онлайн-трансляції. Зазначений проект реалізовано за підтримки Місії США при ОБСЄ, Міністерства закордонних справ Норвегії та Постійної місії Словацької Республіки при ОБСЄ.
Своєю чергою працівники управління інформатизації Секретаріату Комісії налаштували зазначену систему, підготувавши її для організації відеотрансляцій.
Започаткування трансляції засідань ЦВК стане ще одним важливим і ефективним кроком щодо посилення відкритості та прозорості діяльності Комісії.

 

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.