Четверг , 28 Март 2024
Политика

Сергій Биков: Позбавити імунітету треба не тільки народних обранців, а й президента!

Політичний консультант, голова аналітичного центру ІНПОЛІТ Сергій Биков в  коментарі «ВВ» зазначив, що коли влада на початку роботи  ВР дев’ятого скликання ініціювала термінове голосування за те, щоб із Конституції прибрати депутатську недоторканність, вона більше гналася за хайпом, аніж хотіла впровадити дієвий механізм позбавлення парламентарів імунітету.

«Саме тому норму виключили тільки з Основного Закону, а от в інших законодавчих актах  усе залишили як є. Тобто ми побачили  пусту обгортку без цукерки всередині. Звісно, треба усе це виправити. І насправді ніщо не заважає владі зняти недоторканність остаточно й найближчим часом проголосувати за це.

Українці мають запит на те, щоб усі були рівними. Тож відповідно і народні депутати не мають користуватись якимось особливим статусом. Але тут ми підходимо до іншої, набагато важливішої теми. Позбавити імунітету треба не тільки народних обранців, а й президента! Бо ж провести процедуру імпічменту нині абсолютно неможливо!

Але справа не тільки в недоторканності. Дуже важливо, щоб  слідство професійно готувало матеріали до суду. Бо винна людина чи ні, встановлює лише суд і ніхто інший. Тож треба до матеріалів обвинувачення ставитися дуже серйозно.

А ось ще важливий момент. Нині говорять, що в разі, якщо недоторканність знімуть остаточно, проголосувавши за профільний закон від «Слуги народу», то монополію на притягнення нардепів до кримінальної відповідальності матиме генпрокурор. Я не бачу в цьому трагедії. Та найголовніше тут інше. ГПУ повинна бути незалежним правоохоронним органом!», – завершив експерт.

«Вечірні Вісті» 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.