Среда , 27 Март 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Україна має сама володіти та управляти своєю стратегічною власністю – ГТС (відео)

«Батьківщина» виступає за розділ «Нафтогазу» та наголошує на необхідності залишити 100% ГТС у власності та в управлінні держави.

Про це Юлія Тимошенко зазначила на експертному засіданні щодо обговорення проекту Закону про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу, №2239-1.

Вона повідомила, що «Батьківщина» вже підготувала відповідні правки до законопроєкту, щоб не допустити корупційних оборудок з вітчизняною ГТС.

«Будь-які маніпуляції навколо нашої стратегічної власності – передача у концесію, в оренду або в управління третіми особами – неприпустимі. Ми не дамо нашу ГТС забрати в України, позбавити країну надпотужної енергетичної системи на європейському континенті», – зауважила лідер партії.

До того ж політик наголосила на необхідності розділити «Нафтогаз»: Україні не потрібен такий монополіст-посередник і цей крок вже узгоджений з ЄС.

«У нас є зобов’язання перед європейськими партнерами – розділити видобування, транспортування та зберігання природного газу. Не можна допустити перехресного субсидіювання, змішання балансів. Наслідком перехресного субсидіювання та нечесного поводження з фінансами є те, що гроші, які заробляє ГТС, отримує «Нафтогаз». І не перераховує їх  «Укртрансгазу», свідомо доводячи його до штучного банкрутства», – сказала вона.

Так, Юлія Тимошенко пропонує відокремити державне підприємство «Укртрансгаз» з «Нафтогазу», і «ГТС з всіма сховищами експлуатувати як державне підприємство і не буде жодних проблем з перехресним субсидіюванням».

За її словами, необхідно також відділити від «Нафтогазу» і «Укргазвидобування», щоб ті, хто добуває газ, отримував гроші від споживачів без корупційних посередників.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.