Вторник , 19 Март 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Не можна провести рішення про продаж землі за спиною народу

Розгляд будь-яких законопроєктів щодо відкриття ринку землі без проведення відповідного всенародного референдуму та запровадження на цей період мораторію на продаж землі неможливий.

Про це йдеться у відповідному законопроєкті «Батьківщини», презентованому Юлією Тимошенко на засіданні Комітету ВРУ з аграрних питань.

«Спочатку референдум, чи хочуть люди продавати землю чи ні, продовження  мораторію, поки буде проведено референдум, а до того – жодні законопроєкти до парламенту не ставити. Усі повернути уряду та закрити це питання», – зазначила вона.

На її переконання, продаж землі на тих умовах, які хоче зробити ця влада, недопустимий.

«Доки ви не отримаєте відповідь народу, не посягайте на святе, на землю. Чи можна без волі народу такі питання вирішувати?» – риторично запитала Голова партії.

«Якщо вони зараз нас обведуть навколо пальця, протягнуть через парламент будь-який закон про продаж землі, вони тишком-нишком потім все перероблять так, як їм потрібно. Не можна продавати землю. Ми залишимось без землі, без робочих місць і можливості мати майбутнє. Або ми зараз відстоюємо землю, або дамо за спиною народу провести рішення і це означатиме, що України не буде», – сказала політик.

Юлія Тимошенко нагадала, що за останніми соцдослідженнями, 73% людей категорично проти продажу землі, а 81% проти продажу іноземцям, а ще дві третини вимагають референдуму щодо земельного питання.

ba.org.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.