Вторник , 19 Март 2024
Политика

«Батьківщина» виступає проти посилення адміністративного тиску на малий бізнес

«Батьківщина» не підтримуватиме закони про посилення адміністративного тиску на малий бізнес.

Про це на брифінгу у Верховній Раді, коментуючи процес врахування поправок до законопроєктів №1053-1 та №1073 щодо застосування РРО та заходів з детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг, заявив народний депутат фракції, член парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Андрій Ніколаєнко.

«Проєкти 1053-1 та 1073 – це закони про посилення адміністративного тиску на малий бізнес. Пропозиції від фракції «Батьківщини» та від великої кількості народних депутатів не були почуті на профільному комітеті. На жаль, залишилася норма про «кеш бек», яку я вважаю «драконівською» для бізнесу, коли громадян роблять своєрідними наглядачами за бізнесом, але цим процесом буде керувати податкова. Це надзвичайно небезпечна річ, яка не працює в світі, це фактично додатковий батіг для підприємців, який дається податківцям», – наголосив політик.

Щодо ідеї «РРО у смартфоні», зауважив представник фракції, то це гарна ідея, яку тільки нівелює те, що її реалізація знову буде запрограмована на дублювання інформації на паперових носіях.

«Фактично ці пов’язані закони збільшують кількість регулювань для бізнесу, при тому що жодних старих норм, наприклад, скасування можливостей перевірок, не скасовано. Конструктивні пропозиції багатьох підприємницьких об’єднань не були почуті», – заявив Ніколаєнко.

Також він звернувся до журналістів з проханням нагадати насамперед мажоритарникам від більшості, що саме вони можуть вплинути на прийняття рішень, необхідних українському бізнесу.

«Я закликаю журналістів, суспільство: зверніться до ваших мажоритарників, що представляють більшість, та нагадайте їм, що очищення та детінізація економіки мають розпочинатися не знизу, а згори – зі знищення корупції на митниці та у податковій», – резюмував Андрій Ніколаєнко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.