Четверг , 28 Март 2024
Политика

«Батьківщина» підтримує закон про запобігання впливу держави-агресора на телерадіоінформаційний простір України

«Батьківщина» підтримала у першому читанні законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям (№2035).

Про це повідомив з трибуни парламенту заступник Голови партії Сергій Соболєв.

За його словами, у фракції вимагають оприлюднити власників провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям, які працювали до сьогодні і хто дав їм на це дозвіл.

«Настав момент істини: ми дізнаємось, хто промивав українцям мізки всі ці роки, хто стояв за цим. Хто цей невідомий провайдер», – сказав він і нагадав, що введення цих провайдерів відбувалось тоді, коли перекривали традиційне мовлення, запевняючи, що це мовляв новітні технології.

«Під це завели громадян Латвії, які фактично керують компанією через офшорні юрисдикції. А чи не власник провайдера громадянином країни-агресора?» – риторично запитав представник «Батьківщини».

Відповідний законопроєкт, наголосив Сергій Соболєв, треба доопрацювати до другого читання і ухвалити норму, що провайдером може бути тільки громадянин України і в жодному разі не представник країни-агресора.

Зазначимо також, що юридичним особам і фізичним особам – підприємцям, зареєстрованим в офшорних зонах, перелік яких затверджений Кабінетом Міністрів, а також особам без громадянства забороняється брати участь у провайдері програмної послуги багатоканальної цифрової ефірної телемережі із загальнонаціональним покриттям на усіх рівнях ланцюга володіння корпоративними правами.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.