Пятница , 29 Март 2024
Политика

«Батьківщина» налаштована конструктивно: нам є, з чим йти до парламенту, – Іван Крулько

У новому парламенті «Батьківщина» не відступатиме від своїх ідей та програмових засад. У партії є покроковий план дій для розвитку України, з яким вона йде до сесійної зали.

На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час політичного ток-шоу «Український формат» на телеканалі NewsOne.

«Ми налаштовані конструктивно. Ви знаєте, що Юлія Тимошенко та «Батьківщина» одразу заявили, що готові допомагати президенту, якщо він дійсно бажає робити зміни, яких чекає український народ», – нагадав політик.

Відповідаючи на запитання ведучих щодо перемовин двох партій щодо міністерських посад та коаліції, заступник Голови партії відповів: «Якщо така пропозиція буде і ми знайдемо точки дотику, узгодимо червоні лінії та основні питання порядку денного, то, безумовно, може бути велика коаліція – понад 300 депутатів у Верховній Раді. Це можливо, але чи це відбудеться?»

Парламентарій пояснив, що сьогодні в Україні склалась ситуація, коли, по суті, сформувалась повністю президентська форма правління, за якої глава держави має свою більшість у парламенті – однопартійну. І, за результатами виборів, може мати однопартійну коаліцію, без будь-яких інших партій, додав він.

«Якщо команда Зеленського вирішить, що для конституційної більшості у парламенті їм потрібні інші партнери, то вийде із відповідною пропозицією до «Батьківщини», – зауважив заступник Голови партії.

Іван Крулько також зауважив, що «команді Зеленського треба пам’ятати, що велика влада – це велика відповідальність, а не вседозволеність, а президент має бути реально гарантом Конституції і дивитись, щоб жодне рішення не ухвалювалось його командою у парламенті та уряді на противагу Конституції і законам».

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...