Четверг , 28 Март 2024
Политика

Юлія Тимошенко зустрілася зі спеціальним представником Держдепу США по Україні Куртом Волкером

У четвер, 25 липня, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко провела зустріч зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером.

Сторони обговорили ситуацію в Україні, зокрема, результати проведення дострокових парламентських виборів, можливості для проведення реформ, насамперед, боротьбу з корупцією,  а також питання двостороннього співробітництва між США та Україною.

Юлія Тимошенко детально поінформувала Курта Волкера про запропонований «Батьківщиною» план з реформування країни – 8 законопроектів за 100 годин.

Зокрема, ухвалення законопроектів щодо деофшоризації, що дозволить Україні отримати кошти для розвитку, знищити тіньову економіку та корупцію, ухвалення нового Податкового кодексу як ключового заходу для зменшення тиску на малий та середній бізнес та стимулювання економічного та закону про відсутність терміну давнини злочинів за наживу на війні.

Йшлося також про військову агресію Росії на Сході нашої держави, можливі шляхи закінчення війни та встановлення миру на Донбасі

У зв’язку з цим Юлія Тимошенко подякувала США за допомогу нашій державі та закликала демократичний світ до активізації зусиль для якнайшвидшого вирішення конфлікту на Донбасі.

Лідер «Батьківщини» також наголосила на важливості збереження політики санкцій проти Росії до припинення війни на Донбасі та повернення Криму Україні.

«Я дякую за всі ваші зусилля зі встановлення миру в нашій державі. Ми це дуже високо цінуємо. Тільки разом ми зможемо подолати російську агресію», – сказала Юлія Тимошенко.

Зі свого боку Курт Волкер запевнив у підтримці суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, наголосивши, що США і надалі докладатимуть зусиль для встановлення миру на Сході держави.

У  зустрічі також брали участь тимчасово повірений у справах США в Україні, Посол Вільям Тейлор та Заступник Голови партії «Батьківщина», Голова Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко.

ba.org.ua

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.