Вторник , 19 Март 2024
Политика

День виборів: перелік порушень

«Батьківщина» оприлюднює факти порушень виборчого законодавства у день дочасних виборів до Верховної Ради, які відбуваються у неділю, 21 липня:

На Одещині

З 137-го виборчого округу в Одеській області, до якого входять Савранський, Балтський, Подільський, Кодимський та Окнянський райони, повідомляють про підкуп виборців з боку кандидата в народні депутати Олексія Гончаренка.

Про це інформує пресслужба Одеської обласної «Батьківщини».

«Люди йдуть голосувати, а потім приходять за грошима. На відео чітко видно, як виборці з паспортами прийшли в будинок і отримали кошти», – ідеться на сторінці Савранського інформаційного сайту «Вісник Саврані».

Видання також повідомляє, що на ділянці № 510777 у спостерігача від Олексія Гончаренка вилучені списки з персональними даними людей, на яких робили відмітки про людей, що проголосували.

В Окнянському районі на відео зафіксовано, як люди зазначають, що їм за підтримку Олексія Гончаренка обіцяли по 800 грн.

На Полтавщині

У Полтавській області поліція зафіксувала 10 повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Як інформує пресслужба обласного партійного осередку, у Полтаві чоловік узяв бюлетень та вийшов із ним за межі дільниці, на іншій дільниці в обласному центрі дівчина сфотографувала бюлетень, а в Кременчуці жінка приводила на дільницю жінок похилого віку та фіксувала їх присутність у блокноті.

Пресслужба Полтавської обласної «Батьківщини» також повідомляє, що на дільниці №530734 у виборчому окрузі №145 спостерігач від партії «Слуга народу» відкрито агітував виборців голосувати за свого кандидата, а на дільниці №531176 (м. Полтава) чоловік з інвалідністю не зміг заїхати на візку до кабінки та змушений був порушити таємницю волевиявлення.

На Херсонщині

На Херсонщині в Каховському геріатричному пансіонаті припинили спробу впливати на голосування людей літнього віку.

Представники кандидата в народні депутати, самовисуванця Вегандза Мясникяна на ДВК №650581 намагалися підказати людям, що постійно перебувають в геріатрії, як правильно голосувати за представника партії «Слуга народу» Володимира Іванова. На зауваження представників ЗМІ та спостерігачів від інших політичних сил невідомі намагалися застосувати до них фізичну силу.

Для протидії порушенню закону спостерігачі від «Батьківщини» та інших політсил викликали поліцію і склали акт. Представники кандидата В. Мясникяна зникли з дільниці ще до прибуття патруля поліції.

На Дніпровщині

У ніч на 21 липня, у м. Жовті Води, невідомі жорстоко побили 18-річного сина кандидата у народні депутати від «Батьківщини» по 34 виборчому округу Гілала Ісаєва.

Нападники завдали хлопцю тяжких тілесних ушкоджень, після яких потерпілого доставили до лікарні обласного центру для невідкладної операції.

Як зазначають у пресслужбі, протягом останнього тижня невідомі чинили політичний тиск на кандидата: вривалися до виборчого штабу, заважали роботі та погрожували працівникам штабу, а помічникам кандидата дзвонили з погрозами та надсилали смс-повідомлення з вимогою припинити підтримувати Гілала Ісаєва.

На Рівненщині

У 154-му виборчому округу з центром у місті Дубно зафіксували спроби дати гроші працівникам ДВК в обмін на фальсифікації голосування на користь кандидата в народні депутати Олександра Дехтярчука.

Як повідомляє пресслужба Рівненського обласного партійного осередку, заяву про вчинення злочину до місцевої поліції написав кандидат у народні депутати від ВО «Батьківщина» Ігор Луценко.

У своєму дописі у Facebook він зазначив: «Мені як народному депутату повідомили про те, що особа по імені Куніцька Ольга 20 липня об’їздила ряд виборчих дільниць Демидівського району на автомобілі марки Pegeut expert (днз 2655) сірого кольору, безпосередньо спілкувалася з членами, головами, заступниками, секретарями ДВК та пропонувала неправомірну вигоду в розмірі 300 у.о. на великій дільниці, 200 у.о. на середній дільниці, 100 у.о. на маленькій дільниці за вчинення членами ДВК фальсифікацій на користь кандидата в депутати в одномандатному виборчому окрузі №154 Дехтярчука Олександра Володимировича».

Представник «Батьківщини» Ігор Луценко звернувся до поліції, оскільки дії названої особи є кримінально-караним діянням, відповідальність за яке встановлено ст. 160 КК України. У заяві народний депутат просить перевірити викладені факти й притягнути до відповідальності винних у порушенні виборчого законодавства.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.