Пятница , 26 Апрель 2024
Политика

Тимошенко – це єдиний політик, який пропоную відразу після виборів конкретні шляхи щодо покращення життя людей, – Корнійчук

Країна втомилася від перевиборчих порожніх обіцянок. Українці хочуть почути, що саме політики будуть робити після парламентських виборів, коли остаточно втратять владу всі ті люди, які п’ять років нищіли державу. І єдиний політик, який дає відповідь на це болюче питання, – Юлія Тимошенко.

У п’ятницю вона презентувала покроковий план дії нової парламентської коаліції «8 законів за 100 годин». Тобто швидкі механізми, які дозволять українцям за лічені години відчути покращення свого життя. Та зрозуміти – «епоха злиднів Порошенка» пішла у минуле.

Які саме законопроекти пропонує Тимошенко прийняти в перші 100 робочих годин нової Ради (та обов’язково записати їх виконання у коаліційній угоді)?

По-перше, про справедливу ціну на газ. 
Він буде складатися з двох основних частин. З одного боку, газ українського видобування має постачатися виключно населенню та бюджетним установам. З іншого, гранична рентабельність має складати 30%. Відразу після початку дії цього закону ціну на газ буде знижено у два рази – до 3,6 грн за куб.

До речі, до 2014 року діяло правило щодо використання власного газу для українців. Поки Порошенко та Гройсман не вирішили заробити на населенні, збільшив тарифи у 12 разів.

По-друге, введення обов’язкового медичного страхування замість «медичного геноциду» Супрун.
Працюючим українцям страховку оплачуватимуть роботодавці, а дітям та пенсіонерам – держава. Ліки, згідно страховці, будуть безкоштовні.

По-третє, законопроект про гарантовану мінімальну пенсію не нижче прожиткового мінімуму. У 2019 році – це 3094 грн.

По-четверте, відновлення та збільшення виплат при народженні дитини ( 50 тис грн на першу дитину, 100 тис грн. -на другу, 150 тис грн. – на третю та більше).

По-п’яте, продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

За словами Тимошенко, спочатку треба у державі створити фермерський клас та ринкові ціни на землю ( як у Європі), а потім вже продавати.

По-шосте, пакет законопроектів про деофшорізацію, що дозволить наповнити бюджет для покращення життя людей (приблизно 320 млрд грн. за три роки).

По-сьоме, новий Податковий кодекс, який виведе економіку «із тіні».

А саме: заміна ПДВ податком на реалізацію, податок на прибуток – податком на виведений капітал тощо.

По-восьме, законопроект щодо не обмеження термінів покарання за корупцію у армії під час війни.

Головна мета -не дати можливість Порошенко та Ко за допомогою затягування розслідувань уникнути покарання за крадіжки у армії на протязі п’яти років.

Отже, Тимошенко – це єдиний політик, який не тільки говорить про те, що треба діяти. Але й пропоную відразу після виборів конкретні шляхи щодо покращення життя людей та відродження держави після правління «орди Порошенка». І, звісно, чим більше українців проголосує за «Батьківщину», тим сильніші важелі впливу будуть у Тимошенко для реалізації своїх законопроектів у якості голови уряду.

Дмитро Корнійчук

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".