Пятница , 29 Март 2024
Политика

Іван Крулько: Україні потрібен справжній мир, а не капітуляція перед РФ

Миру в Україні треба досягати шляхом розширення Нормандського формату за рахунок Великобританії та США, відстоюючи інтереси України, а не шляхом капітуляції перед РФ.

На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час ефіру на телеканалі «НАШ», коментуючи телефонні перемовини президентів України та РФ.

«Я теж виступаю за якнайшвидше завершення війни, щоб наші хлопці не гинули на фронті, захищаючи територіальну цілісність України. Але питання у тому, що це за перемовини і про який мир йдеться? Якщо йдеться про капітуляцію перед Росією і перетворення України на її колонію, то це не мир», – переконаний він.

Парламентарій висловив сподівання, що Володимир Зеленський і його команда під час будь-яких перемовин займатимуть чітку проукраїнську позицію, а не прозахідну чи проросійську, і досягатимуть справжнього миру для нашої країни.

«Справжній мир – це коли РФ забере свої війська зі Сходу, а Україна відновить контроль над своїми територіями, поверне туди людей і владу, проведе вибори за українським законом, поверне Крим. Ми не можемо погодитись, що Крим – російський і що на Донбасі мають бути російські війська», – уточнив Іван Крулько.

Заступник Голови партії також зауважив, що, на думку «Батьківщини» та її лідера Юлії Тимошенко, наближення справжнього миру в Україні треба досягати посиленням її позицій за рахунок розширення Нормандського формату перемовин США і Великобританією, які є підписантами Будапештського меморандуму і гарантами української безпеки.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...