Пятница , 19 Апрель 2024
Политика

Маркіян Лубківський: Президент і українські дипломати мають використовувати міжнародні майданчики, щоб вибороти нашу позицію в ПАРЄ

Президент і українські посли мають використовувати міжнародні майданчики, для того щоб вибороти нашу позицію в ПАРЄ щодо повернення РФ.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України, радник Голови партії «Батьківщина» Маркіян Лубківський в ефірі телеканалу «Еспресо».

«Зокрема, президент має використовувати своє перебування в Канаді, щоб заручитися підтримкою цього нашого стратегічного партнера. Він має використати майданчик майбутнього саміту Україна-ЄС, а також майданчик вже проанонсованого візиту до США. Окрім того, я би так само працював з тими країнами, у яких позиція розійшлася. Треба негайно дати доручення нашим посольствам, щоб вони зустрічалися і переконували, і таким чином максимально виборювати нашу українську позицію», – переконаний він.

Маркіян Лубківський нагадав, що ще тиждень тому, коли сталася криза (напередодні голосування), Голова партії  «Батьківщина» Юлія Тимошенко запропонувала президентові негайно здійснити низку телефонних розмов з лідерами країн, які могли би впливати на ситуацію в ПАРЄ. І вже за результатом, коли рішення було ухвалено, треба було зібрати нараду під головуванням президента за участю керівників парламенту, уряду і лідерів депутатських фракцій, щоб виробити спільну позицію і виходити з нею на міжнародну арену, додав політик.

«А зараз ми, по суті, чуємо розрізнені позиції, не бачимо, як Україна діятиме на наступній сесії ПАРЄ. Так, на сьогодні ми призупинили роботу української делегації, але ми повинні розуміти, з чим ми будемо виходити на сесію, яка відбудеться у вересні-жовтні цього року», – застеріг радник Юлії Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...