Пятница , 29 Март 2024
Политика

Юлія Тимошенко пояснила, чому поспішне відкриття ринку землі матиме катастрофічні наслідки для України (відео)

Відкриття ринку землі в ситуації, коли великі масиви землі монополізовані окремими родинами коли фермери не застраховані від рейдерства, а вирощування сировинної продукції не приносить достатньо прибутку, – матиме тяжкі наслідки для України.

Про це Юлія Тимошенко сказала під час прес-конференції в ІА «Інтерфакс».

«Якщо зараз в непідготовленій ситуації запровадити ринок землі, вся земля буде зібрана в монополіях, земля буде використана для масового вирощування сировини, яка виснажує землю і яка потім продаватиметься за кордон. Ми залишимось аграрним сировинним придатком», – застерегла лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко пояснила, що введенням ринку землі нині ми закриємо можливість розвитку фермерства, малих та середній сільгоспвиробництв: «Вони не здатні будуть конкурувати в купівлі землі на аукціонах, адже їх виснажили, в них навіть забрали обігові кошти».

Окрім того, наразі фермери та сільгоспвиробники не застраховані від того, що їхню землю заберуть великі корпорації після відкриття ринку.

Юлія Тимошенко зазначила, що для відкриття ринку землі спочатку треба розробити державну програму для підняття фермерства. Зокрема йдеться про збільшення фермерських господарств з 20 тис., які зараз є в Україні, до 2,5 млн, як у Польщі.

Також треба розвивати малі та середні сільгосппідприємства, піднімати наших виробників, займатися переробленням наших сировинних ресурсів.

«А фермерам та підприємствам, які працюють на землі, через 9 років віддавати ексклюзивне право купувати землю», – додала політик.

«Розпродаж сільськогосподарської землі позбавить Україну нашого конкурентного місця у світі з продажу продуктів харчування та сотень мільярдів євро доходів», – підсумувала вона.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...