Четверг , 28 Март 2024
Происшествия

Військовики допомагають із ліквідацією пожежі на Луганщині. ФОТО

Військовослужбовці Об’єднаних сил продовжують ліквідовувати пожежу на Луганщині

Про це повідомляє пресцентр Об’єднаних сил.

Частини Збройних сил України, які входять до складу Об’єднаних сил, наразі виконують завдання щодо локалізації та ліквідації наслідків лісових пожеж у Новоайдарському районі Луганської області. Наразі триває гасіння окремих осередків тління на всій площі пожежі, загрози розповсюдження немає. Проте приборкання пожежі ускладнює поривчастий вітер.

Читайте також: У поліції розглядають три версії виникнення пожежі на Луганщині

Завдяки якісній роботі операторів військових БПЛА в режимі онлайн надходить інформація щодо осередків займання, зміни ситуації в районі пожежі, динаміки поширення та напрямку вогню.

У визначених зонах і квадратах військові за допомогою спеціальної техніки, зокрема, БАТів (бульдозер на артилерійському тягачі) й ІМРів (інженерна машина розгородження) зробили піщані кордони та локалізували вогонь, чим унеможливили його поширення на інші ділянки й населені пункти.


Військові підрозділи працюють цілодобово, періодично замінюючи особовий склад для відпочинку свіжими силами. Зараз до гасіння пожежі залучено 58 одиниць техніки ЗСУ та 150 військовослужбовців. Із метою вчасного реагування на оперативну обстановку, визначено резервні підрозділи та техніку, які за потреби негайно задіять.

Читайте також: Пожежу на Луганщині визнали надзвичайною ситуацією регіонального рівня

Наразі для боротьби із вогнем додаткових ірезервних ресурсів не потрібно. Військовики допомагають цивільному населенню ліквідовувати наслідки лиха, забезпечують їх питною водою, за необхідності надають медичну допомогу, розчищають заблоковані шляхи та під’їзди.

Нагадаємо, пожежа виникла 6 липня на території Борівського й Охтирського лісництв біля села Осколонівки. Площа займання становила близько 50 га.

Вранці 7 липня пожежу було локалізовано, проте через сильний поривчастий вітер швидкістю 20 м/с змінних напрямків і спеку відбулося поширення вогню на хвойні лісові квартали поблизу сіл Капітанового та Воронового, а також на територію села Смолянинового й дачний кооператив “Вовче озеро”.

Через сильний вітер рятувальники не змогли впоратися з її локалізацією. За даними ДСНС, унаслідок надзвичайної події п’ятеро людей загинули, ще дев’ятеро – шпиталізовані. Вогонь знищив близько 80 дачних і понад 30 житлових будинків у Смоляниновому.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

В результате обстрела Боровой погиб мальчик 12 лет

Российские военнослужащие обстреляли Боровую Харьковской области.

Во время воздушной тревоги харьковчане услышали серию взрывов, вызванных российскими дронами

Ночью 26 марта во время воздушной тревоги на территории Харькова местные жители...

В Кривом Роге услышали серию взрывов, повреждено водоснабжение

На территории Кривого рога Днепропетровской области местные жители рассказали о том, что...

В Варшаве на украинку набросился таксист

На территории Варшавы таксист накинулся на украинку в своём автомобиле.