Суббота , 20 Апрель 2024
Происшествия

На Буковині поліція викрила перевертнів в погонах

До складу групи входили співробітники патрульної поліції Чернівецької області. Група займалася виготовленням і збутом контрафактних алкогольних напоїв, наркотичних засобів та психотропних речовин.

Наразі, за сприяння керівництва Департаменту патрульної поліції, затримано організатора цієї групи – 29-річного інспектора поліції, повідомляє прес-служба МВС.

До Чернівецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ у 2018 році надійшла інформація про причетність до протиправної діяльності окремих співробітників Управління патрульної поліції області. Зокрема, група підозрювалась у збуті контрафактної підакцизної продукції. Крім поліцейських у злочинній діяльності були викриті цивільні особи – мешканці Чернівців та кількох районів області.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки поліції Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Хмельницькому, під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання службовим становищем) та за ч. 3 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Під час документування групи було встановлено, що патрульні поліцейські також купують у цивільних наркотичні засоби та психотропні речовини, з метою власного вжитку та подальшого збуту. Додатково слідчими органами за цим фактом було внесено відомості до ЄРДР за ч.2 ст.307 КК України та об’єднано з вищезазначеними кримінальними провадженнями у єдине.

Правоохоронці провели оперативні закупівлі спирту, наркотичних засобів та 800 пляшок фальсифікованої алкогольної продукції в організатора групи.

Завдяки спільним діям працівників Чернівецького, Хмельницького, Івано-Франківського Управлінь ДВБ НПУ, Управління захисту економіки у Чернівецькій області, бійців КОРДу та оперативників кримінальної поліції поліцейського главку Хмельницькій області, працівники ДБР затримали лідера групи, 29-річного патрульного поліцейського. Затримання відбулося після оперативної закупівлі у нього амфетаміну.

Також проведено санкціоновані обшуки у його колег-спільників та цивільних осіб, причетних до злочинної діяльності. Виявлено і вилучено марихуану, амфетамін, майже 4 кілограми порошкоподібної речовини білого кольору, 880 пляшок контрафактної горілчаної продукції, 300 літрів спирту, 432 підроблені акцизні марки. Крім того, вилучено пристрої та приладдя для вживання наркотиків, оргтехніку, мобільні телефони, набої і кошти у вітчизняній та іноземній валюті.

На теперішній час організатору групи суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави у розмірі 40 тисяч гривень. Підозрюваний доставлений до СІЗО. Тривають подальші слідчі дії з метою притягнення до кримінальної відповідальності його поплічників.

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Количество жертв обстрела Одесского района выросло

Количество жертв, погибших из-за обстрела Одесского района украинского государства 10 апреля продолжает...

В Риге началось расследование против мужчины, сорвавшего украинский флаг

В центре столицы латвийского государства мужчина сорвал флаг украинского государства.

В Гонконге макака заразила человека редким вирусом через укус, приемник коронавируса

Мужчина на данный момент находится в критическом состоянии в отделении интенсивной терапии.

Сколько людей пострадало от ночной атаки ВС РФ по Харькову?

В Харькове из-за попадания российского БПЛА в дом частного типа во время...