Середа , 17 Липень 2024
Экономика

НАБУ завершило розслідування справи про розтрату зерна Держрезерву

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи про розтрату зерна Державного агентства резерву України на суму понад 3,2 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ, повідомляє “Слово і діло”.

«16 листопада НАБУ і САП завершили розслідування за фактом можливої розтрати службовими особами Державного агентства резерву України зерна на суму понад 3,2 млн грн. Стороні захисту відкрили матеріали слідства перед складанням обвинувального акта», – інформує відомство.

Як нагадали в НАБУ, серед підозрюваних: керівник однієї з філій ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України; керівник виробничо-технічної лабораторії філії ДП «Охтирський КХП» Держрезерву та керівник елеватору філії ДП «Охтирський КХП» Держрезерву.

Як відомо, 22 листопада НАБУ і САП повідомили про підозру в.о. директора філії «Хлібна база» Олегу Красноскутському. 24 листопада його відправили під цілодобовий домашній арешт. 9 грудня НАБУ і САП повідомили про підозру в.о. майстра зміни елеватора філії «Хлібна база», а 16 грудня – в.о. начальника виробничо-технічної лабораторії цього ж підприємства.

Нагадаємо, за версією слідства, у листопаді в.о. директора філії Держрезерву, без отримання дозволу власника зерна, яке зберігалося на базах, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. У такий спосіб він планував заволодіти понад 189 тонами зерна вартістю понад 3,2 млн грн, яке належало Держрезерву. Пізніше детективи встановили, що загальний обсяг необлікованих зернових перевищує 800 тонн, а його вартість сягає 6 млн грн. Нещодавно НАБУ знову запобігло розкраданню зерна на цьому підприємстві.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Когда и за что могут наказать предпринимателей?

Физическим лицам-предпринимателям в Украине грозят штрафы за несвоевременную уплату единого налога и...

Какие карты Hamster Kombat покупать 26 июня?

Hamster Kombat выделяется среди других криптовалютных игр благодаря своей оригинальной концепции и...

Нацбанк третий день подряд снижает курс доллара

Национальный банк Украины третий день подряд фиксирует снижение курса американской валюты.

Цены на дизельное горючее продолжают проседать. Какие ценники выставляют АЗС

Цены на дизельное топливо продолжают проседать, тогда как на бензин все еще имеют разнонаправленную...