Середа , 17 Липень 2024
Экономика

Столичний аеропорт оголосив про скорочення половини персоналу

Міжнародний аеропорт “Київ” розпочинає поетапне скорочення своїх співробітників

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

Як ідеться в повідомленні, оприлюдненому 30 червня, це відбувається “на тлі глибокої кризи, в якій опинилася авіаційна галузь через пандемію коронавірусу, що сприяє різкому падінню авіаперевезень та зниженню пасажиропотоку”.

Читайте також: Володимире Олександровичу, здається, у вас інвестнянька зламалася – Казанський про ситуацію на заводі “Океан”

“Накопичення проблем супроводжувалося і відсутністю будь-якої реакції та допомоги від уряду, профільного міністерства. Нагадаємо, що керівництво Міжнародного аеропорту “Київ” постійно звертається по допомогу до влади, але належної та своєчасної реакції так і немає”, – зазначили в підприємстві.

“Ми прогнозуємо повільне відновлення попиту на авіаперельоти й очікуємо повернення до докарантинного рівня лише за кілька років. На жаль, нам доведеться скоротити 50% персоналу, в тому числі висококваліфікованих фахівців галузі”, – зазначив генеральний директор компанії “МАСТЕР-АВІА” Олег Левченко на зборах колективу підприємства.

Загалом в аеропорту “Київ” працює близько 2 тисяч людей, і ще 8 тисяч співробітників – у суміжних підприємствах, які співпрацюють із летовищем.

Читайте також: Рівніші за рівних. Журналісти розповіли, як Коломойський, Медведчук і Ко літали Україною та за кордон попри карантин. ВІДЕО

“Київ” – це другий за пасажиропотоком аеропорт України, це майже 3 мільйони пасажирів і 30 тисяч рейсів на рік. Це другий платник податків серед комунальних підприємств української столиці. Банкрутство аеропорту “Київ” матиме катастрофічні наслідки для міжнародного іміджу, авіаційної галузі України, економіки й ринку праці в цілому, інформує пресслужба.

Після майже тримісячного простою через пандемію коронавірусної інфекції пасажирське авіаційне сполучення в Україні почало відновлюватися лише в червні, нагадує “Радіо Свобода”. Але кількість і заповненість рейсів нині є в рази меншою, ніж в аналогічний період торік. Тим часом ВООЗ вказує на ризик другої хвилі COVID-19, що завдасть нового удару зокрема й по авіаперевезеннях.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Когда и за что могут наказать предпринимателей?

Физическим лицам-предпринимателям в Украине грозят штрафы за несвоевременную уплату единого налога и...

Какие карты Hamster Kombat покупать 26 июня?

Hamster Kombat выделяется среди других криптовалютных игр благодаря своей оригинальной концепции и...

Нацбанк третий день подряд снижает курс доллара

Национальный банк Украины третий день подряд фиксирует снижение курса американской валюты.

Цены на дизельное горючее продолжают проседать. Какие ценники выставляют АЗС

Цены на дизельное топливо продолжают проседать, тогда как на бензин все еще имеют разнонаправленную...