Четверг , 28 Март 2024
Экономика

Столичний аеропорт оголосив про скорочення половини персоналу

Міжнародний аеропорт “Київ” розпочинає поетапне скорочення своїх співробітників

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

Як ідеться в повідомленні, оприлюдненому 30 червня, це відбувається “на тлі глибокої кризи, в якій опинилася авіаційна галузь через пандемію коронавірусу, що сприяє різкому падінню авіаперевезень та зниженню пасажиропотоку”.

Читайте також: Володимире Олександровичу, здається, у вас інвестнянька зламалася – Казанський про ситуацію на заводі “Океан”

“Накопичення проблем супроводжувалося і відсутністю будь-якої реакції та допомоги від уряду, профільного міністерства. Нагадаємо, що керівництво Міжнародного аеропорту “Київ” постійно звертається по допомогу до влади, але належної та своєчасної реакції так і немає”, – зазначили в підприємстві.

“Ми прогнозуємо повільне відновлення попиту на авіаперельоти й очікуємо повернення до докарантинного рівня лише за кілька років. На жаль, нам доведеться скоротити 50% персоналу, в тому числі висококваліфікованих фахівців галузі”, – зазначив генеральний директор компанії “МАСТЕР-АВІА” Олег Левченко на зборах колективу підприємства.

Загалом в аеропорту “Київ” працює близько 2 тисяч людей, і ще 8 тисяч співробітників – у суміжних підприємствах, які співпрацюють із летовищем.

Читайте також: Рівніші за рівних. Журналісти розповіли, як Коломойський, Медведчук і Ко літали Україною та за кордон попри карантин. ВІДЕО

“Київ” – це другий за пасажиропотоком аеропорт України, це майже 3 мільйони пасажирів і 30 тисяч рейсів на рік. Це другий платник податків серед комунальних підприємств української столиці. Банкрутство аеропорту “Київ” матиме катастрофічні наслідки для міжнародного іміджу, авіаційної галузі України, економіки й ринку праці в цілому, інформує пресслужба.

Після майже тримісячного простою через пандемію коронавірусної інфекції пасажирське авіаційне сполучення в Україні почало відновлюватися лише в червні, нагадує “Радіо Свобода”. Але кількість і заповненість рейсів нині є в рази меншою, ніж в аналогічний період торік. Тим часом ВООЗ вказує на ризик другої хвилі COVID-19, що завдасть нового удару зокрема й по авіаперевезеннях.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Reliance Industries отказывается от покупок российской нефти

Reliance Industries не будет покупать нефть РФ, которая была загружена в танкеры...

ЕС планирует направить ресурсы Центробанка Российской Федерации в Украину с июля этого года

Согласно предложению ЕС Украина начнёт получать средства прибыли Центробанка РФ.

Транспортная свобода: Украина борется за права перевозчиков в соглашении с ЕС

Соглашение о проведении либеральной трансформации грузовых перевозок с ЕС важны для Украины.