Пятница , 29 Март 2024
Экономика

Весь відбракований експортерами мед потрапляє на українські базари

Українські компанії-експортери відбраковують близько 20% меду, і вся ця продукція потрапляє на внутрішній ринок та споживається пересічним українцями.

Про це розповів директор з розвитку компанії-експортера меду “Асканія-Пак” Віктор Іванченко під час круглого столу: “СТОП Фальсифікат.МЕД”, повідомляє SEEDS.

“За нашими оцінками близько 90% меду проходить через руки експортерів, через наші лабораторії. В середньому ми відбраковуємо близько 20% меду за різними показниками. Це показники натуральності, антибіотики, органолептика, тара і таке інше.

Всі ці 20% потрапляють на внутрішній ринок.

Можу сказати, на жаль, із стовідсотковою впевненістю, все, що ми відбраковуємо, все, що ми не можемо відправити європейським або американським споживачам, все іде на внутрішній ринок. І все це споживається пересічним українським громадянином”, – розповів Віктор Іванченко.

“Коли ви купуєте мед на ринку, ви ніколи не знаєте, це – пасічник, чи не пасічник. Жодної реєстрації пасічника, жодної відповідальності пасічника, як виробника у нас не існує.

Жодного контролю меду, який продається на базарі, у нас не існує. Жоден пасічник не робить аналіз свого продукту. Зрештою, ви ніколи не знаєте, що ви купуєте.

Ви ніколи не дізнаєтесь, купуєте ви акацію, весняний мед, чи ви купуєте просто перегрітий соняшник трирічної чи чотирирічної давнини”, – додає Віктор Іванченко.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Reliance Industries отказывается от покупок российской нефти

Reliance Industries не будет покупать нефть РФ, которая была загружена в танкеры...

ЕС планирует направить ресурсы Центробанка Российской Федерации в Украину с июля этого года

Согласно предложению ЕС Украина начнёт получать средства прибыли Центробанка РФ.

Транспортная свобода: Украина борется за права перевозчиков в соглашении с ЕС

Соглашение о проведении либеральной трансформации грузовых перевозок с ЕС важны для Украины.