Четверг , 28 Март 2024
Экономика

Сергій Тарута: Україні необхідно переходити від моделі ліберальної економічної політики до захисту промислового сектору

Негативна динаміка зовнішньої торгівлі, дефіцит бюджету, високі темпи падіння промислового виробництва та масштабна трудова еміграція свідчать про те, що Україна перебуває в серйозній економічній рецесії.

Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Сергій Тарута на першому засіданні ініціативної групи «Україна-2030», що відбулося у комітеті Верховної Ради з питань економічного розвитку.

За словами політика, для виходу з кризи потрібно терміново розробити та запровадити дієву стратегію сталого розвитку України.

«Хочу наголосити, що за оцінками організацій роботодавців, за 2019 рік було втрачено 370 тисяч робочих місць на підприємствах України. Фактично це означає, що місто з мільйонним населенням переїхало в іншу країну. Українська економіка знаходиться у рецесії. Потрібна чітка та дієва стратегія економічного розвитку. І, на мою думку, для виходу з кризи Україні необхідно терміново переходити від моделі ліберальної економічної політики до захисту промислового сектору», – наголосив народний депутат.

Політик зауважив, що в української економіки вже недостатньо запасу міцності, щоб діяти без чіткої стратегії, тому зараз головне – налагодити ефективну та швидку роботу.

«Потрібно, щоб уряд України – теперішній і наступний, отримав чіткі орієнтири щодо своєї діяльності, і щоб про ці орієнтири знало суспільство. Якщо для виконання такого завдання в уряді немає відповідних інтелектуальних ресурсів, йому потрібно більш тісно взаємодіяти з представниками реального сектору, які готові у співпраці з урядовцями імплементувати вже напрацьовані стратегічні документи та спільними зусиллями з владою вийти на формування потрібних законодавчих актів», – зазначив Сергій Тарута.

Нагадаємо, що з ініціативи Сергія Тарути у парламентському комітеті з питань економічного розвитку розпочала свою роботу експертна група «Україна-2030». Основне завдання групи – у стислий термін напрацювати проєкт закону «Основи сталого розвитку України». Він має стати фінальним комплексним документом презентованої наприкінці минулого року Концепції сталого розвитку України до 2030 року.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Reliance Industries отказывается от покупок российской нефти

Reliance Industries не будет покупать нефть РФ, которая была загружена в танкеры...

ЕС планирует направить ресурсы Центробанка Российской Федерации в Украину с июля этого года

Согласно предложению ЕС Украина начнёт получать средства прибыли Центробанка РФ.

Транспортная свобода: Украина борется за права перевозчиков в соглашении с ЕС

Соглашение о проведении либеральной трансформации грузовых перевозок с ЕС важны для Украины.