Пятница , 29 Март 2024
Экономика

НКРЕКП не поспішає вирішити одне із головних питань для запуску роботи нового оператора ГТС, – експерт

Президент призначив нових членів НКРЕКП терміном на 3 місяці. Але комісія не поспішає вирішити одне із головних питань для запуску роботи нового оператора ГТС. НКРЕКП розробило і має ухвалити рішення про тарифи для операторів газорозподільних мереж (облгази). Проте НКРЕКП не поспішає взагалі. Від слова «зупинили» сам процес. І коли до нього повернуться – наразі не зрозуміло. Хоча документи готові і по великому рахунку потрібно лише завершити обговорення і можна ухвалювати.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав експерт з питань енергетики Юрій Корольчук.

Нервове тремтіння пробирає і керівництво ТОВ «Оператор ГТС України». Адже будуть збільшуватися борги операторів газорозподільних мереж (облгази) – будуть борги у оператора ГТС. Про контракт на транзит російського газу із «Газпромом» та європейськими компаніями можна забути.

Зараз борги операторів газорозподільних мереж складають 20 млрд. грн, а протягом поточного опалювального сезону зростуть іще на 4-5 млрд. грн.

Схоже, що вирішувати це питання буде також президент Зеленський. Як обурювався президент на своїй прес-конференції, що він займається усіма питаннями – і прокурор, і поліцейський, і дороги ремонтує. Схоже, питання тарифів для операторів газорозподільних мереж не зрушиться з місця доки Зеленського не проінформують чим загрожує проблема боргів для системи газопостачання і транзиту газу. Або це небажання, або це неспроможність НКРЕКП ухвалити рішення про тарифи для операторів газорозподільних мереж.

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Reliance Industries отказывается от покупок российской нефти

Reliance Industries не будет покупать нефть РФ, которая была загружена в танкеры...

ЕС планирует направить ресурсы Центробанка Российской Федерации в Украину с июля этого года

Согласно предложению ЕС Украина начнёт получать средства прибыли Центробанка РФ.

Транспортная свобода: Украина борется за права перевозчиков в соглашении с ЕС

Соглашение о проведении либеральной трансформации грузовых перевозок с ЕС важны для Украины.