Пятница , 29 Март 2024
Культура

Ще одному росіянинові-кримнашистові дозволи їздити в Україну, СБУ не проти

СБУ не оскаржувала рішення ОАСК, який скасував запроваджену спецслужбою заборону на в’їзд в Україну російському реперові

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Вказане рішення Окружного адміністративного суду Служба безпеки України не оскаржувала”, – відповіли у спецслужбі на запит видання. Жодних інших подробиць при цьому не навели.

Ще 10 липня в СБУ заявляли, що “ще не вирішили”, чи оскаржувати скасування заборони на в’їзд в Україну росіянинові.

Читайте також: Росіянці, що виступала в окупованому Криму, довелося скасувати концерти в Україні

Окружний адміністративний суд Києва у червні скасував рішення СБУ від 27 листопада 2018 року про заборону на в’їзд в Україну на три роки російському реперові Елджею (справжнє ім’я – Олексій Узенюк).

За даними суду, Узенюк подав позов до спецслужби й вимагав скасувати заборону, запроваджену після скарги колишнього нардепа Володимира Парасюка, який вимагав заборонити росіянинові в’їжджати в Україну через виступ у Коктебелі в анексованому Росією Криму. Доказом цього було відео в YouTube.

Крім того, за версією СБУ, у жовтні 2018 року Узенбк й інші особи в інтерв’ю виданню “РИА Новости Новосибирск” зазначили, що вважають АР Крим “російською територією”, в яку РФ “історично багато вклала”.

Читайте також: Бачимо дуже цинічний політичний договірняк Зеленського з ОАСК – Бутусов

ОАСК вирішив, що висновок СБУ про те, що репер незаконно відвідував окупований український півострів, є “необґрунтованим” і “безпідставним”.

Раніше російській телеведучій, учасниці російського Comedy Woman Катерині Варнаві, яка гастролювала в анексованому Криму та знімалася в забороненому фільмі з нинішнім президентом Володимиром Зеленським, скасували заборону на в’їзд в Україну.

У СБУ пояснили, що можуть вилучити особу зі списку таких, що загрожують національній безпеці, “якщо за період дії заборони даних щодо вчинення особою дій, що можуть завдати шкоду національній безпеці, не отримано”.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...