Четверг , 28 Март 2024
Культура

Василь Шкляр: Фільм «Чорний ворон» про ту історію, яка триває сьогодні, і він вас ще не раз переконає – ми переможемо

Напередодні прем’єри історичної драми «Чорний ворон» Василь Шкляр та творча група проекту зустрілися з шанувальниками на спеціальному показі стрічки у кінотеатрі «Жовтень».

На допрем’єрному показі стрічки автор роману «Чорний ворон. Залишенець» Василь Шкляр зустрівся з шанувальниками. На показ гості приїхали з різних куточків України, аби особисто поспілкуватися з письменником та стати одними з тих, хто переглянув фільм до офіційного виходу на великі екрани.

На захід завітали актори: виконавець головної ролі Івана – Тарас Цимбалюк, виконавець ролі Вовкулаки – Павло Москаль, Олексій Тритенко, який зіграв роль чекіста Птіцина, Володимир Ращук – отаман Завгородній та Азізбек Абдурашидов – у стрічці Ходя.

Під час зустрічі з шанувальниками та критиками Василь Шкляр, який озвучив історичні коментарі у стрічці, висловив вдячність усій творчій команді та зазначив, що слова із саундтреку до фільму актуальні й сьогодні:

«Дуже добре, що маємо фільм про Холодний Яр: художній, повнометражний, історичний, не побоюся цього слова, блокбастер. Я завжди кажу, що не слід ототожнювати фільм із книжкою. Роман неможливо детально відтворити в кіно, але Тарас Ткаченко зробив дуже добру роботу. Мені здається, що від слів, які ви почуєте у фінальній пісні, у вас пробіжить мороз по шкірі. Веселі, брате, часи настали…. Я думаю, що як і роман, цей фільм стане воїном у теперішній ситуації. Це фільм про ту історію, яка триває сьогодні, і він вас ще раз переконає, що ми переможемо».

Режисер фільму Тарас Ткаченко підтримав слова автора та висловив надію на те, що після перегляду стрічки книга стане ще більш популярною. До речі, віднедавна її обкладинку прикрашає кадр з фільму «Чорний ворон».

«Сподіваюся, що ті, хто ще не встиг прочитати роман, після перегляду картини прийдуть додому і нарешті це зроблять та матимуть змогу дізнатися про холодноярські події більше».

 «Чорний ворон» відтворює одну зі сторінок української історії – боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках.

Події у стрічці розкажуть глядачам про історію життя та кохання Івана на прізвисько Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Одвічна жага українців до волі не дає головному герою залишатись осторонь важливих подій, які розгортаються в його селі. Саме тому він відважно жертвує спокоєм та сімейним затишком і починає запеклу боротьбу за незалежність рідної землі, волю та майбутнє українців і власної родини.

Ролі у фільмі виконали відомі українські актори Тарас Цимбалюк, Павло Москаль, Андрій Мостренко, Ксенія Данилова, Даніїл Мірешкін, Зоряна Марченко, Наталя Сумська, Олексій Тритенко  та інші.

Із 5 грудня дивіться повнометражну історичну драму «Чорний ворон» у кінотеатрах вашого міста.

«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...