Вторник , 19 Март 2024
Культура

«Шахрайки з Волл-стріт»: запальні танці та шалені гроші

Фільми про усілякого роду шахраїв завжди користуються неймовірним успіхом. А якщо ці стрічки засновані на реальних подіях, це тільки загострює інтерес глядачів. Саме тому очікування від картини «Шахрайки з Волл-стріт» режисера Лорін Скафарії були досить високими. Але виявилися абсолютно марними.

Ця історія в реальності розпочалася в 2007 році. Молода дівчина Дороті (Констанс Ву) влаштовується на роботу в стрип-клуб, що неподалік від Волл-стріт. Їй надто тяжко: жодного досвіду та друзів. Але дуже швидко вона потоваришувала з місцевою зіркою Рамоною (Дженніфер Лопес). Старша і більш досвідчена колега починає навчати Дороті: ділиться фаховими хитрощами, дає поради з хореографії… Незабаром ці двоє стають справжніми подругами, й працюючи в парі, непогано заробляють. Але 2008-го вибухнула економічна криза, й багатенькі фінансисти вже не можуть викидати, як раніше, купу грошей на дівчат. Тож Дороті вирішує влаштувати особисте життя, а Рамона наймається до магазину одягу. Обидві ледь зводять кінці з кінцями…

Через два роки доля знову зводить їх разом. Дороті, яку кинув чоловік, має годувати дитину… І в неї немає іншого виходу, окрім як повернутись у стрип-клуб. Тут вона знову зустрічає Рамону. Так, заробити копійчину можна, але тих шалених доходів вже немає. Тож героїня Дженніфер Лопес вигадує схему, за якої вони разом з Дороті , а також Мерседес (Кеке Палмер) та Аннабель (Лілі Рейнгарт) будуть розводити чоловіків на гроші. Схема стара як світ: підпоїти чоловіка (у випивку підсипати трохи наркотиків), потім привести у стрип-клуб і скачати з його кредитки стільки грошей, скільки можна. Цей бізнес пішов настільки вдало, що Рамона навіть вимушена була набирати собі працівниць… Але чи довго це може тривати? Чи обібрані до нитки чоловіки не захочуть помсти? Та хто з дівчат виявиться у цьому ланцюжку слабкою ланкою? Про це ви дізнаєтесь тільки наприкінці фільму.

Насправді ця історія дійсно досить неординарна. Але режисер та сценарист Лорін Скафарія не змогла її адаптувати для кіно. Такі стрічки треба автоматично віддавати знімати Гаю Річі, який у сучасному кінематографі вважається майстром кримінальних драм. І у нього б дійсно вийшло. Він додав би динаміки та гостроти сюжету та зумів би повністю розкрити характери героїнь. А тут було що розкривати! Натомість нині майже дві години екранного часу позіхаєш від нудьги.

Але ж насправді у цій стрічці окрім усього іншого є й глибокий соціальний підтекст. Так, в ході роботи над фільмом режисер і актриси відвідували стрип-клуби Нью-Йорка, щоб дізнатися якомога більше про світ еротичних танців. Виконавиця головної ролі Дженніфер Лопес була дуже вражена.

«Ви здивуєтеся, але більшість танцівниць у стрип-клубах – це студентки  або молоді мами, які просто намагаються вижити. Людям, що знаходяться на межі, світ не пропонує багато шансів на вибір», – зазначила актриса в одному з інтерв’ю.

Втім, ця тема була розкрита надто поверхово. Шкода фільм, й шкода Дженніфер Лопес. Останнім часом їй дістаються не найкращі сценарії. Але ж вона просто неймовірна актриса. Перегляньте лишень серіал «Відтінки синього», в якому вона зіграла головну роль. Ось це справжня драма!

Проте не можна не похвалити п’ятдесятирічну знаменитість, яка наважилась на зйомки у такому провокативному муві. Виглядає вона просто прекрасно, а як рухається… Втім, це перевтілення для Джей Ло буле досить складним.

«Я танцюю все своє життя і працюю щодня, але мушу зізнатися, що уроки танців на пілоні були для мене однією з найскладніших речей … Довелося використовувати абсолютно іншу групу м’язів. Мої плечі і спина досі відновлюються», – зізналась вона журналістам.

Інші дівчата грають теж досить пристойно, але чогось особливого не показали. Очікування від Констанс Ву були вищими.

А от для кого робота у цьому фільмі стала наступною сходинкою в кар’єрі, то це для зірки серіалу «Рівердейл» Лілі Рейнгарт. Для неї «Шахрайки з Волл-стріт» стануть дуже корисними.

Євгенія ПРОРИВАЙ

“Вечерние Вести” 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...