Пятница , 19 Апрель 2024
Культура

Падіння Батлера

Відсутність фантазії – нині головний голлівудський тренд. Сиквели і триквели «вилазять» на екрани як гриби після дощу. Інколи це буває виправдано, але частіше за все кіношники переливають з пустого в порожнє. Так трапилося і з фільмом «Падіння янгола» – продовженням стрічок «Падіння Олімпу» 2013 року та «Падіння Лондону» 2016-го.

Згідно із сюжетом агента секретної служби Майка Баннінга (Джерард Батлер) підставляють і звинувачують у замаху на президента країни Аллана Трамбулла (Морган Фріман), тож тепер його розшукують усі спецслужби. За класикою жанру щоб очистити своє добре ім’я, Баннінгу потрібно самотужки у всьому розібратися та захистити главу Білого дому…

Після перегляду цього фільму здається, що щось подібне нам вже показували. І дійсно, бойовиків зі схожим сюжетом десятки! Тож для чого було витрачати купу грошей та часу, щоб зняти ще одну дешеву «стрілялку»?

Але все ж таки ця стрічка дечим відрізняється, зокрема політичним підтекстом. Так, у фільмі мова йде про те, що замах на президента США замовили в Кремлі. Але наприкінці фільму сам Баннінг розвіює ці підозри. Тож в одному з фінальних кадрів кіношного президента США «вмонтували» у реальне відео з одного із самітів «великої двадцятки». Тут Морган Фріман посміхається до президента РФ.

Тим часом голос за кадром говорить: «У ФБР зняли всі звинувачення з Майка Баннінга. Виявилось, що Москва не причетна до замаху на нашого лідера. Вчора в Гамбурзі президент Аллан Трамбулл звернувся до світових лідерів на саміті «великої двадцятки» із заявою, яка сприяє покращенню стосунків із Росією».

Що цим хотіли сказати режисер Рік Роман Во та сценаристи Крейтон Ротенбергер і Кетрін Бенедикт? Що це взагалі за загравання?

Та у цьому фільмі сумно усе… Навіть акторська гра. Джерард Батлер насправді чудовий актор, але він абсолютно нерозбірливий у виборі ролей. Батлер ще не скотився до рівня Ніколаса Кейджа, який часом грає у стрічках, які навіть дивитися огидно, але усе до того йде.

Те саме стосується й легендарного Моргана Фрімана. Його фільмографія прекрасна, але що далі, то більше в ній випадкових стрічок. Та й вже очевидно, що 82-річному актору досить важко триматися в кадрі. Все ж треба вміти красиво йти. Але це вдається лише одиницям.

Євгенія ПРОРИВАЙ

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...