Пятница , 29 Март 2024
Культура

«Мистецтво обману» — нудьга найвищого ґатунку

Щороку нам презентують кілька фільмів про різного роду шахраїв та крадіїв. І глядачі сприймають ці авантюрні історії на ура й усіляко співпереживають головним героям цих муві. Досить дивно романтизувати життя злочинців, втім, частіше за все у цих фільмах є своя мораль, і часто-густо шахраї карають значно більших поганців, ніж вони самі. Саме такий сценарій і відіграли у картині режисера Мета Аселтона «Мистецтво обману».

У центрі сюжету професійний злодій Іван (Тео Джеймс), що спеціалізується на крадіжках предметів мистецтва. Насправді він не просто так краде: головний герой відробляє борг свого померлого батька перед одним крутим мафіозі. І йому залишилось ще буквально пару-трійку справ провернути, щоб остаточно розрахуватися. Одного разу він зустрічає Елізу (Емілі Ратаковскі), таку ж пройдисвітку, як і він сам. Ця дівчина також винна цілу купу грошей, і поки що ніяк не може придумати, яким чином їх «заробити». Тож Іван залучає нову знайому до своєї останньої справи. Разом вони повинні провернути аферу і нарешті вийти з гри. Та чи вийде в них? Про це дізнаєтесь, подивившись цей досить дивний фільм.

Це кіно настільки пусте, що через кілька днів після перегляду і не згадаєш, про що йшла мова. Втім, якщо вам потрібне снодійне, не поспішайте пити пігулку, а просто увімкнуть цю картину.

До акторів претензій не менше, аніж до режисера Мета Аселтона та сценариста Адама Нагата. Краще б Емілі Ратаковскі так і залишилась працювати у модельному бізнесі. Бо акторство – це точно не її. Ані харизми, ані таланту, ані шарму… А от на обкладинках глянцю вона виглядає неймовірно. І Тео Джеймса наче загіпнотизували, бо він також грав дуже погано.

Насправді є багато цікавих муві, знятих про тих самих шахраїв. Деякі з них навіть стали класикою. Один із шедеврів – «Афера Томаса Крауна» (і оригінал, і ремейк просто прекрасні). Усі «Друзі» та «Подруги» Оушена – це також справжнє кіносвято. Можна переглянути старого доброго «Меверіка» й отримати масу задоволення. А як інакше, якщо в головній ролі знімається Мел Гібсон? «Відчайдушних шахраїв» екранізували тричі, і усі три спроби виявилися відмінними. Не можна забути й про знаменитий фільм режисера Стівена Спілберга «Впіймай мене, якщо зможеш» з Томом Хенксом та Леонардо Ді Капріо в головних ролях. А ще є просто феєричний детективний трилер «Ілюзія обману». Не можна забувати і про «Гамбіт» (до речі, сучасна версія з Коліном Фертом та Камерон Діаз набагато цікавіша, ніж класична з Майклом Кейном та Ширлі Маклейн. І наостанок можна подивитися романтичний «Фокус» з Віллом Смітом та Марго Роббі в головних ролях. Тож приємного перегляду.

Євгенія ПРОРИВАЙ

“Вечірні Вісті”

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...