Четверг , 28 Март 2024
Авто

На дорогах України мають з’явитися нові обмежувачі швидкості

З 1 листопада для заспокоєння руху на українських дорогах, окрім “лежачих поліцейських”, почнуть використовувати острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділювальні смуги. Особлива увага буде приділена до ділянок, де автомобільні потоки конфліктують з пішохідними та велосипедними, повідомив “Укравтодор” у Facebook, інформують “Вечірні Вісті”.

Як зазначають, “Укравтодор” розробив та подав пропозиції щодо зміни переліку стандартних засобів, які використовуються на дорозі для заспокоєння руху. Ці зміни внесені й з 1 листопада набудуть чинності.

Чому це важливо?

Вимоги нового стандарту закладають комплексний підхід до створення системи безпечних умов руху дорогами та вулицями.

Засоби заспокоєння руху встановлюються не тільки для зменшення швидкості, а головним чином для рівномірності транспортних потоків. Особлива увага до ділянок, де автомобільні потоки конфліктують з пішохідними та велосипедними.

Неправильний вибір швидкості, а частіше її перевищення, призводить до зростання травматизму на дорогах. Засоби заспокоєння руху є ефективним доповненням до обмежень швидкості.

Що таке засоби заспокоєння руху?

Дотепер існував лише один засіб заспокоєння руху – так званий «лежачий поліцейський». Всі інші усталені світові практики інженери-проєктанти застосовували лише на власний страх та ризик.

Змінені стандарти дозволять встановлювати розділювальні острівці або смуги, бордюрні розширення, чокери та острівці безпеки. Вони проєктуються під час ремонту або модернізації існуючих доріг та вулиць, а також під час будівництва та реконструкції. Завдяки комплексному підходу водій підтримує постійну безпечну швидкість, а не змінюють її, повсякчас розганяючись та гальмуючи.

Раніше Укравтодор повідомляв про збільшення кількості ДТП на щойно відремонтованих дорогах. Безпека на дорогах всіх учасників руху є таким самим важливим пріоритетом Укравтодору, як і будівництво якісних доріг. Саме тому в цьому році вперше усі проєкти ремонтів обов’язково проходять так звану 5 секцію Технічної ради Укравтодору, яка обов’язково оцінює проєкти з точки зору забезпечення заходів безпеки руху.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Обзор шин: 235 60 R16

Шины размерности 235/60 R16 представляют собой один из вариантов шин для автомобилей.

Моторное масло 5w40: в чем его преимущества

Потребность использования моторного масла 5w40 для эксплуатации автомобиля возникает каждый сезон. Благодаря...

Киев возглавил рейтинг городов с самыми низкими затратами на автомобили

Британское агентство Vehicle Contracts провело исследование стоимости содержания автомобилей в европейских столицах.