Четверг , 25 Апрель 2024
Разное

Доба на фронті: від ворожого вогню постраждали шестеро вояків, у загарбників теж значні втрати

Учора, 12 липня, незаконні збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню

Про це повідомляє пресцентр Об’єднаних сил.

Російські окупанти й колаборанти застосували заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи 152 і 122-го калібрів, 120- і 82-мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” неподалік Новотошківського загарбники відкривали вогонь із артилерійських систем калібру 152 мм, а по оборонцях Кримського двічі використали міномети 120 калібру.

Не було спокійно й поблизу Оріхового. Тут ворог, окрім 120-мм мінометів, скористався ще й гранатометами різних систем, великокаліберними кулеметами та стрілецькою зброєю.

Обстріляли російські найманці й наших захисників біля Хутора Вільного, застосувавши гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

Читайте також: Це вже навіть не глухий кут: Портников пояснив, що Зеленському робити з війною на Донбасі

Також за темної пори доби агресор активізувався поруч із Луганськогим. На цій ділянці фронту окупаційні війська задіяли міномети калібру 82 мм, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” близько Авдіївки збройні формування РФ неодноразово відкривали вогонь із артилерійських систем 122 калібру, 120-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.

Коло Опитного окупанти теж застосували 120-мм міномети та станкові протитанкові гранатомети. А захисників Мар’їнки, Кам’янки, Водяного й Новоселівки Другої загарбники обстрілювали із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів п’ятеро військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення, ще один воїн – бойове травмування. Усіх українських захисників доправлено до медичних закладів та надано необхідну допомогу лікарів.

Для придушення вогневих засобів російських найманців наші оборонці оперативно застосували штатне озброєння та чітко дали зрозуміти агресорові, що його злочинна активність не залишиться безкарною.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала більше десятка танків російських окупантів під Луганськом

За даними розвідки, 12 липня українські військовослужбовці знищили трьох окупантів і щонайменше вісьмох поранили.

Також минулої доби збройні формування РФ зі сторони Спартака цинічно обстріляли житлові будинки в Авдіївці. Окупаційні війська скористалися артилерійськими системами калібру 122 мм і 120-мм мінометами.

Внаслідок обстрілу один боєприпас розірвався на городі домогосподарства й ударною хвилею пошкодив вікна приватного помешкання. Ще один боєприпас влучив у дах будинку та, на щастя, не розірвався, але це призвело до часткового пошкодження покрівлі будівлі. Жертв і поранених серед цивільного населення немає.

Від початку поточної доби загарбники один раз порушили режим припинення вогню. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” агресор вів вогонь із автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї неподалік Кам’янки.

Рішучими діями йефективним застосуванням чергових вогневих засобів наші воїни припинили ворожі обстріли. Окупанти дістали адекватну відповідь від Об’єднаних сил.

Згідно з наявною інформацією, втрат за поточну добу серед наших захисників не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Лёгкий рецепт кружевных пасок-краффинов

Кружевные паски-краффины выглядят довольно необычно, ведь они напоминают одновременно кекс и круассан.

Какие растения нужно срочно обрезать, чтобы они пышно цвели?

Дачники и огородники в весеннюю пору активно занимаются обрезкой кустов и деревьев.

Учёные показали как меняется внешность человека если спать меньше 7 часов

Недостаток сна в современном мире является обыденной вещью.

Рецепт домашнего салата с печенью, но без картошки

Салат с печенью - вкусное и полезное блюдо, которое легко приготовить.