Четверг , 2 Май 2024
Политика

Той, хто агітує за російськомовну Україну, насправді агітує за Росію від Ужгорода до Владивостока – Портников

Так звані “депутати народної ради ЛНР” майже одноголосно – 42 голосами із 43-х – ухвалили рішення щодо проголошення російської мови єдиною “державною мовою” окупованої території

Про це пише для “Еспресо” Віталій Портников.

До цього “державних мов” “офіційно” було дві – російська й українська, хоча сфера застосування української мови, зрозуміло ж, була значно обмеженою.

Читайте також: Під Радою Разумкова закликали сушити лапті на Ростов. ФОТО

Це рішення – реальна демонстрація того, яку долю окупант насправді готує для України, української мови, українського народу в разі, якщо територія нашої країни буде окупована Росією або до влади тут прийде проросійський уряд запеклих колабораціоністів.

Воно доводить, що всі ці розмови про “дві державні мови” в Україні, регіональні мови, “захист російськомовного населення” і таке інше – усього лише пропагандистська мішура, перехідний етап. Росії та її прихильникам в Україні не є потрібною рівноправність російської та української мов.

Їм потрібно тільки одне – щоб української мови не було. А була російська мова. І щоб українського народу не було. А українців мали за росіян. І щоб України не було. А Україну вважали Росією. Просто регіоном Росії, і крапка.

Читайте також: Значна частина українців дивиться на себе й на свою культуру очима росіян

Коли я намагався пояснити цю просту істину років п’ять-шість тому, мене звинувачували в “націоналізмі” й “неповазі” до тих українців, хто не бажає повернутися до рідної мови, кому “какая разніца” – аби країна була успішною та багатою.

Але Путін усе довів за мене. І луганські “депутати”-колабораціоністи разом зі своїми “колегами” в окупованому Донецьку все доводять за мене. Вони просто виганяють з окупованих територій все українське. Людей – убивають. Мову – маргіналізують. Саму територію хочуть приєднати до Росії.

Які ще докази вам потрібні? Що ще має статися, щоб довести навіть найнетямущим із вас просту істину: той, хто агітує за російськомовну Україну, насправді агітує за Росію від Ужгорода до Владивостока?

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...